Unieke beelden opgedoken

1e lustrum Zomerfeesten Hengevelde:
Zondag 17 juni 1973: 14.00 uur; Achtbaan ‘Auto Mortale’ (uniek in Nederland) met ruim 9.000 bezoekers onder leiding van de heer Gerrit Broekkamp.
Winnaar van de Grote Prijs van Twente in de kleine wagens was Extercate uit Bentelo en bij de sprinters Biggelink uit Winterswijk. En dit is destijds gefilmd door Louis Vehof!
Gerard Vehof:” Mijn broer Louis heeft deze gefilmd toen hij begin 70’er jaren bij de brandweer van Ambt-Delden was, leuke filmpjes voor Hengevelde toen en nu. Dat waren nog van die super 8 filmpjes, die gingen naar iedereen die een projector had binnen de familie tot de video kwam en de projectoren het opgaven. Dergelijke filmpjes kwamen vervolgens in een kast kwamen de liggen, totdat het en der wordt verhuisd en de filmpjes weer voor de dag komen. Zo vond Theo Rupert ze met de verhuizing terug en om er nog wat van over te houden heeft hij ze laten digitaliseren. Ik heb de gedigitaliseerde versies van Theo Rupert en heb met mijn computer de films bewerkt met muziek en geluid want het waren stomme films, films zonder geluid.’
(foto: In de jaren 70 was de publieke belangstelling voor de spectaculaire springschans groot)

Herken je iemand op de filmbeelden of heb je zelf oude beelden? Laat het weten aan de redactie van Wegdamnieuws! We kunnen helpen ze te digitaliseren.