Voorjaarsconcert MiXX: € 853,35 richting ALS.

Het voorjaarsconcert dat afgelopen zondag werd uitgevoerd door de naamgenoten MiXX uit Hengevelde en Mix uit Zenderen is voor iedereen een succes geworden.Om 11.00 uur kon een overvolle zaal met publiek begroet worden en nam MiXX Hengevelde het openingsblok voor haar rekening. Het stemmig zwart-rood-wit geklede koor zong enthousiast mooie herkenbare songs als bijvoorbeeld “Love changes  everything” en “Save the last dance for me”.

Vervolgens kregen de gasten de gelegenheid om hun zangkwaliteiten daar tegen over te stellen.Ook Mix Zenderen wist het publiek te boeien met vooral zuiver en harmonisch klinkende nummers als “Cent milles chansons”  van Frida Boccara.Het voorjaarsconcert had naast het koorelement ook nog tot doel om de ziekte ALS meer bekendheid te geven.

De stichting ALS was dan ook vertegenwoordigd met ambassadeur Roy Venhuis die een duidelijk en eerlijk verhaal hield over de ziekte en de gevolgen ervan.Rudi Buschers, bij wie deze nare ziekte is vastgesteld, durfde het aan om de mensen in de zaal toe te spreken. Hij deed dat op de van hem bekende, relativerende en  humoristische wijze.Na de pauze kregen beide koren nogmaals de gelegenheid hun kunnen te laten horen, waarna beide koren gezamenlijk afsloten met het Afrikaanse Vrijheidslied.Met zo’n 100 vocale stemmen kreeg de zaal daarmee een daverend slotnummer over zich heen.
Na afloop kregen alle bezoekers de gelegenheid hun donatie ten behoeve van de stichting ALS in een mandje te deponeren. Met de geweldige opbrengst van € 853,35 krijgt de bestrijding van de ziekte ALS hopelijk een extra stimulans.

Iedere gulle gever mag zich dan ook zeker bedankt weten.
En mochten er na zondag mensen enthousiast zijn geworden voor het koor MiXX, kijk dan eens op onze site  www.mixx96.nl