Wegdammer Jan de Witte houdt lezing voor Hengeveldse senioren

Aankomende woensdag houdt geboren Hengeveldenaar Jan de Witte in Kulturhus de Marke een lezing voor de senioren uit Hengevelde. Heel wat oud-Hengeveldenaren zijn uitgezworven over de wijde wereld. Niet alleen om vakantie te vieren maar ook om de wereld een stukje beter te maken en veel van haar bewoners te helpen met een redelijk bestaan. Eén van die oud-Hengeveldenaren is Jan de Witte, zoon uit het geslacht café De Witte, broer van onder andere Gerard, Sjors en Karin de Witte. Jan is dus geboren (1947) en getogen Hengeveldenaar en heeft zijn jeugd hier door gebracht. Na zijn studies theologie/filosofie en kunstacademie management en bedrijfsorganisatie werd zijn werkveld de internationale samenwerking in binnen en buitenland. Het bracht hem

· 7 jaar in Tunesië, bij de stichting Ontwikkelingswerk Nederland – Tunesië

· 15 jaar in Nederland bij het Humanistisch Instituut voor Ontwikkelingssamenwerking (landenmedewerker Azië)

· 18 jaar bij de Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie als landendirecteur Yemen, Tanzania, Nepal en regiodirecteur West Afrika.

Ook nu nog, na zijn pensionering, houdt Jan zich bezig met de belangen van mensen in verre oorden. Al met al lijkt Jan ons veel over zijn ervaringen te kunnen vertellen. Een boeiende, leerzame avond wacht ons, zeker nu het asielzoekersprobleem zich zo duidelijk manifesteert. Alle leden Senioren Hengevelde worden van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen.

Datum: Woensdag 6 november Locatie: De Marke. Aanvang: 19.30 uur