Wegdamnieuws.nl in ontwikkeling

Wegdamnieuws.nl ondergaat op dit moment een upgrade. Zoals velen van jullie de laatste tijd wel hebben gemerkt duurde het laden van de site te lang. Een bekend probleem waarop wij geregeld subtiel door jullie op zijn aangesproken. Ook achter "de schermen" waren er meedere kleinere en grotere problemen. De huidige versie van wegdamnieuws.nl draait inmiddels vanaf het eerste kwartaal van 2014. Wegdamnieuws is allang niet meer alleen een nieuwssite. We hebben de afgelopen jaren een compleet online dorpsarchief opgebouwd. Inmiddels is er meer dan 20GB aan data (foto's, teksten ed). Met deze ontwikkelingen hadden we destijds tijdens de start van Wegdamnieuws.nl geen rekening gehouden. Dagelijks kijken er veel unieke bezoekers naar onze website. Tijdens piek momenten (zomerfeesten / kerstmarkt ed.)  een veelvoud hiervan.

De eerste veranderingen en verbeteringen zijn inmiddels doorgevoerd en ook zichtbaar. Omdat we ervoor hebben gekozen deze aanpassingen door te voeren in een online omgeving (de website is gewoon bereikbaar) zullen de werkzaamheden zoveel mogelijk plaatsvinden op tijdstippen dat onze bezoekers hiervan minimale hinder ondervinden aldus Raymond Wegdam (redactie Wegdamnieuws.nl). 

We verwachten, na dat alle aanpassingen zijn doorgevoerd, dat Wegdamnieuws dan ook echt klaar is voor 2020. Hieronder een opsomming van de de belangrijkste aanpassingen/verbeteringen.

  1. Laadsnelheid van de website 
  2. Betere weergave op PC/laptop, tablet en mobiel
  3. Nieuwe opmaak (lay-out)
  4. Meer attentiewaarde voor onze sponsoren.
  5. Integratie van de Höfte
  6. Nieuws melden via Whatsapp (je kunt via de website tips direct vanuit je telefoon appen naar de redactie van WN) 
  7. Privacystatement - Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

De werkzaamheden zullen na verwachting in september worden afgerond. Mochten jullie nog opmerkingen en/of tips hebben dan horen wij dit natuurlijk graag. Stuur dan ff een e-mail naar redactie@wegdamnieuws.nl