Zeven Wegdammers op avontuur in het Oostblok

Teun Storteler, Gijs Pierik, Thijs Aarnink, Bas Kuipers, Rick ten Buuren, Luuk Pierik en Bart Brummelhuis doen mee aan de Zomer editie 2018 van the Carbage run die wordt gehouden van 2 t/m 6 juli 2018. De dagwaarde van de auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1999. Ruim 2.500 kilometer in 5 dagen door 7 landen. Uitdagende wegen, prachtige landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en vooral plekken waar ze nog nooit eerder zijn geweest. Rick ten Buuren:” We zijn zondag vertrokken richting Emmen om daar onze auto’s te laten keuren en na afloop iwa er een runnersparty. Vandaag zijn we begonnen we aan onze eerste etappe richting Duitsland. Wij gaan met twee auto’s. De verwachting van ons is dat we het gewoon gezellig gaan hebben met elkaar, maar dat moet volgens mij wel lukken met elke avond livemuziek op de camping! We hopen dat de auto’s het volhouden om weer zonder problemen terug te komen in het pittoreske Hengevelde. Dit jaar is trouwens een speciale editie omdat ze 10 jaar bestaan. Normaal doen er 500 auto’s mee, dit jaar 1000”.
De route gaat door het Oostblok:

Ze starten in het Drentse Emmen en vervolgens gaat de route door:
– Duitsland
– Polen
– Tsjechië
– Slowakije
– Hongarije
– Kroatië
– Slovenië
 
De dagwaarde van de auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1999. En natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start!
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald op basis van stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.500,-
2e prijs: € 1.000,-
3e prijs: € 500,-
Originaliteitsprijs: € 1.000,-
 
 
Thijs Aarnink
 
De onlangs overleden Ard ten Heggeler blijft in de gedachten van deze vriendengroep...