100 jaar Midzomerfeesten Bentelo: 6-7-8-9 juli 2023, grote namen!

Het is weer bijna tijd voor de Midzomerfeesten Bentelo! Van 6 t/m 9 juli is de aan het dorp grenzende wei aan de Bentelosestraat weer omgetoverd tot een sfeervol feestterrein. Vier dagen lang is er een bomvol programma voor jong en oud! Met op zaterdagavond grote namen in de feesttent en op het buitenpodium. Op zondag zoals altijd de Crazy Car Crash met autorodeo en bangerrace en op het podium niemand minder dan The Dirty Daddies en Jannes. En op donderdagavond viert Bentelo een enorme mijlpaal, namelijk het 100 jarig bestaan van de Midzomerfeesten.

Grote namen voor de jeugd: The Partysquad en The Dean

Na het succes van vorig jaar, met het hoogste bezoekersaantal ooit op de zaterdag, kunnen we dit jaar natuurlijk niet achterblijven qua muziekprogramma”, vertelt Jesse ter Avest, bestuurslid muziek. “Op zaterdagavond in de grote tent vanaf 21.00 uur onder andere The Partysquad. Zij zijn al meer dan 10 jaar immens populair in binnen- en buitenland. En The Dean, bekend van You Tube, nog maar pas gestart als rapper en meteen al één van de meest productieve in zijn soort. Team Rush Hour, Ammar en Feest DJ Jochem maken de line-up in de grote tent compleet!”

Op zaterdag ook Boh Foi Toch en dePaloma’s

Voor de zaterdagavond is ook aan liefhebbers van een compleet ander genre gedacht. Niemand minder dan de populaire Achterhoekse formatie Boh Foi Toch en De Palomas zetten zaterdagavond het buitenpodium op de kop.

Tickets voor zaterdagavond zijn in de voorverkoop voordeliger verkrijgbaar via www.midzomerfeesten.nl.

Autospektakel, The Dirty Daddies en Jannes op zondag

Op zondag 9 juli kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen vanaf 10.00 uur bij het autospektakel Crazy Car Crash met de inmiddels vertrouwde Banger-Race en de Auto Rodeo. Vanaf 16.00 uur gaat het feest verder op het terrein (entree gratis!). Metop de twee podia muziek van niemand minder dan The Dirty Daddies, Jannes, The Hillbilly Moonshiners, Kruzo en Vinyl 45. Op het feestterrein zijn er vanaf 14.30 uur ookallerlei kinderactiviteiten voor de jongste jeugd.  

Donderdag viert Bentelo 100 jaar!

Op donderdagavond start Bentelo de feestenvanaf 19.00 uur met een jubileumavond ter ere van het 100 jarig bestaan. “Een enorme mijlpaal die we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan”, vertelt voorzitter John Epping. “We laten enkele succesnummer uit de geschiedenis terugkeren, waaronder Abba Fever, de Boerenbrulfte 2.0 en BêentelLive met Shitt Happens en verrassingsoptredens van dorpsgenoten. Ook werken we aan een mini-museum met oud (beeld)materiaal. We hebben zelfs krantenartikelen van 100 jaar geleden teruggevonden!”

Vrijdag: VriMiBo en Ouderenborrel

Op vrijdagmiddag is het eerst de beurt aan de basisschoolleerlingen. Daarna is er ook dit jaar de ouderenborrel vanaf 14.30 uur met muziek van Die Stadlfreunde. Iedereen uit Bentelo en omstreken is van harte welkom. En om 16.00 uur start degezelligste Vri-Mi-Bo, oftewel vrijdagmiddagborrel, met op het podiumJackfire, Harry More en Alex & Friends

Bekijk het volledige programma op www.midzomerfeesten.nl en volg de Midzomerfeesten Bentelo via Instagram en Facebook.