EK Voetbal: Duitsland wordt geen kampioen en Oranje trouwens ook niet

Dat wordt wat, dat EK bij onze oosterburen. Wat het precies is, weet ik ook niet, maar ineens is Oranje populair en is menige Nederlander bezig met het verven van zijn/haar haar in oranje kleuren of wordt de straat vol gehangen met oranje wimpels en andere attributen in dezelfde kleur. Paul Abels had bijna een oranje bikini gekocht. Zover kan het gaan….

De witte haarbanden zijn ook in, met als geestelijke vader niemand minder dan het briljante fenomeen Memphis. Hij scoort op de grasmat en hij scoort in de media. Ik heb intussen gehoord dat hij meerdere kleuren in zijn koffer heeft. Zul je net zien, dat je net zoals ik, een witte hebt aangeschaft, hij bij de volgende wedstrijd een blauwe draagt of een pimpelpaarse.
Bij wijze van experiment slaap ik ermee ’s nachts. Mocht dat een succes zijn, dan wil ik hem ook dragen tijdens de wedstrijden. Ik heb overigens alleen een witte, die staat me het beste.

Zelf heb ik het dus ook. Die Oranje koorts. Als de eerste wedstrijd in zicht is, organiseer ik al jaren een pool. Voetbalkenners uit het hele land doen eraan mee. Hoewel de inschrijving nog niet gesloten is, heb ik momenteel reeds 26 ingevulde formulieren binnen. Ik kan dan ook een premature indicatie geven van de winnaar. Twaalf deelnemers mikken op Frankrijk, vijf chauvinisten wijzen Oranje aan als winnaar, Portugal en Engeland zijn favoriet bij drie kenners en België, Spanje en Duitsland hebben tot nu toe één stem. En dat terwijl niemand minder dan Rafael van der Vaart ook Duitsland heeft getipt.

We zullen het zien. Ikzelf als kenner weet één ding zeker: Duitsland wordt geen kampioen en Oranje trouwens ook niet.