vrijdag, 31 maart 2017 05:16

Kleur bekennen, tweede jaargang. Aflevering 44: Jurgen Bos

Geschreven door
Gezinsfoto in 2015 in Groningen Gezinsfoto in 2015 in Groningen

Jurgen Bos, al sinds jaar en dag woonachtig naast de Hengeveldse supermarkt aan de Diepenheimsestraat, vriendelijk van aard, bij deze 48-jarige Wegdammer vraag je nooit mis. "Nee" zeggen komt namelijk niet voor bij hem. De altijd goedlachse echtgenoot, vader van twee kinderen, vrijwilliger in het dorp en nog veel meer, bekent kleur in de 44e aflevering van Kleur Bekennen.
(Door Arthur Schoneveld)

NAAM
Jurgen Gerardus Johannes Bos, roepnaam Jurgen. Officieel was het Jürgen, maar dat is mijn vader vergeten bij het gemeentehuis. Met de namen Gerardus Johannes ben ik vernoemd naar mijn opa.

kleurter

WOONPLAATS
Hengevelde, aan de Diepenheimsestraat 1. Hier wonen we sinds 1978 met mijn ouders en mijn broertje en zusjes. Later ben ik gaan samenwonen met mijn vrouw in deze woning. Voorheen hebben we met mijn ouders ook aan de Diepenheimsestraat gewoond, echter in het huis waar thans Ziethof woont.

<<De eenjarige Jurgen

GEBOREN
Geboren in Enschede in het ziekenhuis op 30 januari 1969.

GETOGEN
Ik ging altijd veel met mijn vader mee. Auto’s en motoren kijken. Ik was overal waar mijn vader handel in zag. We wonen in de woning boven mijn ouders. Vandaag ben ik nog met hem op pad geweest om de caravan neer te zetten.

SCHOOL
De basisschool in Hengevelde heb ik gevolgd, in het oude gebouw aan de DIepenheimsestraat. Vervolgens ging ik naar de Biologische school in Delden en toen naar de tuinbouwschool in Borculo, de opleiding bloemsierkunst. Als laatste ben ik naar de Vakschool Bloemsierkunst in Enschede gaan, het tegenwoordige AOC.

BEROEP
Eigenlijk heb ik van jongs af aan bij mijn moeder in de bloemenzaak geholpen. Vanaf 2000 werk ik bij Bloemengroothandel Van de Mey in Enschede. Daar ben ik verkoopmedewerker.


trouwoud
De trouwfoto van vader Bennie en moeder Joke in 1968.

VADER
Bennie Bos, geboren op 15 september 1938 in Haaksbergen. Hij heeft altijd met stoffen op de markt gestaan, totdat hij op zijn 65e met pensioen ging. Hij kan met iedereen door één deur. Pa maakt graag praatjes op straat, maar knutselt graag met auto’s en motoren. Het liefst zit hij hele dagen in de garage.

MOEDER
Joke Bos – Visschedijk, geboren op 6 maart 1944 in Delden. Vroeger had zij samen met mijn vader een textielzaak in Hengevelde. Dat is later overgegaan in een bloemenzaak. In 2000 is de winkel gestopt. Toen mijn vader met pensioen ging, zijn wij naar boven verhuisd en hebben zij de winkel verbouwd tot woonkamer en slaapkamer. Daar wonen ze nog steeds.

famlil
Vlnr: Marieke, Clemens, vader, moeder, Carola, Jurgen.

BROER
Clemens, hij is mijn jongere broertje, geboren op 7 juni 1972. Hij is al sinds jaar en dag schilder bij Lentelink in Hengevelde. Clemens woont aan de Elfersstraat in Hengevelde samen met zijn twee dochters, Manel en Michelle. Hij is een ander type dan ik en lijkt veel op onze vader. Een echte prater terwijl ik wat meer de kat uit de boom kijk.

ZUSSEN
Ik heb twee zussen, Carola en Marieke.

Carola de Brouwer - Bos, geboren op 13 juli 1970. Ze is administratief medewerkster bij Ten Dam Installatietechniek in Delden. Carola is woonachtig in Delden met haar man Richard en twee dochters Rosan en Demi. Ze is een type dat veel voor de kinderen doet en toch ook ondernemend is. Ze gaat overal achteraan als het nodig is.

Marieke Maatje – Bos, geboren op 13 augustus 1978. Ze werkt bij de JP van den Bent Stichting in Delden, ze woont ook in Delden. Marieke is getrouwd met Salvatore en samen hebben zij drie dochters, Sophie, Babette en Fleur. Mijn zus is een gestructureerd type, ze lijkt net als de anderen niet op mij.

jurgenvrouwJurgen en Anita>>

PARTNER
Anita Bos – Michorius, geboren op 21 juni 1973 in Bentelo. Op 27 januari 1996 ben ik met haar getrouwd. Ze werkt bij Valadis in Hengelo, een distributeur van netwerkproducten. Ze werkt daar al zo’n 15 jaar als inkoop- en verkoopmedewerkster. Ze is een sociaal iemand en zet zich in voor de maatschappij. Ze zit in de verkeerswerkgroep, is actief bij Kulturhus de Marke, de werkgroep gezinsviering, zit in de activiteitencommissie van de handbal en is leidster van WHC D3. Ook is ze zorgzaam voor de kinderen.

KINDEREN
Een dochter Fien (11), ze is op 22 september 2005 geboren. Fien zit nog op de basisschool in Hengevelde. Als hobby handbalt ze in WHC D3. Fien is een lieve meid. Ze is dol op kleine kinderen en heeft nog geen idee wat ze later wil worden. Ze lijkt erg op Anita, niet op mij.
We hebben ook een zoon genaamd Gijs (8), hij is geboren op 28 juli 2008. Hij zit ook nog op de basisschool in Hengevelde en speelt graag op het schoolplein. Gijs voetbalt in de F3 bij WVV’34 en is een behulpzame en rustige jongen. Hij is fan van YouTube kijken en mag graag Checkpoint kijken op televisie, een programma met allerlei proefjes, erg leuk.

PERSOONLIJKHEID
Ik ben net als Gijs rustig en behulpzaam. Nee zeggen is voor mij erg moeilijk, ha ha. Ik heb graag mensen om me heen, maar kan ook goed alleen zijn.

WAT AAN MEZELF VERBETEREN
Ik moet mezelf meer uiten, ik ben een binnenvetter.

AVH Mijlenloop 2017 233 van 307

WAT IN WERELD VERBETEREN
Meer vrede in de wereld en elkaar meer accepteren. Ik bedoel vooral de oorlogen. Accepteer elkaar toch, dan is er ook geen oorlog.

ERGERNISSEN
Reclames op televisie. Daar heb ik een enorme hekel aan, verschrikkelijk.

<<Jurgen tijdens de AVH Mijlenloop in Haaksbergen

HOBBY’S
Hardlopen, dat doe ik met vijf dames. Ze noemen elkaar gekscherend Jurgen’s Angels. Het is met één begonnen en er kwamen er steeds meer bij. Handbal en voetbal kijken bij de kinderen vind erg leuk. Ik zit ook bij de technische barcommissie van de Zomerfeesten, dit doe ik al zo’n jaar of 5 en dit mag ik erg graag doen. Tevens doe ik beheer & onderhoud bij Kulturhus De Marke.

angels
Vlnr: Jurgen's Angels, Anouk Wentink, Jolande Sak, Leonie ter Avest, Jurgen en Kirsten Tuinte

BOEK
Ik lees geen boeken. Ik lees elke dag de Twentsche Courant Tubantia.

MUZIEK
Ik heb een brede belangstelling. Geheime zender, Helena Fischer, Duitstalige muziek en DJ Tiësto mag ik graag horen.

CD
Niet. Ik luister alleen radio. Meestal radio Continu.

ETEN
Macaroni met smac en de frikandel pinda van Leo’s. Heerlijk!

LAND
Italië, daar zijn we al vaak op vakantie geweest. Lago d’Iseo, daar zijn we vrijwel de laatste 15 jaar naar toe geweest. In de winter gaan we de laatste jaren een weekendje skiën in Duitsland.

STAD
Milaan, dat lijkt me echt heel mooi. Alleen in het voetbalstadion ben ik ooit geweest, maar ik wil altijd nog eens naar de stad zelf.

DIER
Ik ben geen dierenliefhebber.

POLITIEKE PARTIJ
Daar hou ik me niet mee bezig.

TV PROGRAMMA
Voetbal International en RTV Oost. Elke avond om 22.00 uur kijken we naar Karen Eshuis.

SPORT
Hardlopen. Ik ben me aan het voorbereiden op de hele marathon. Ik heb altijd gezegd dat ik voor mijn vijftigste de marathon wil lopen. Op 23 april april gaat het dan gebeuren, de marathon van Enschede.

AUTO
Ik vind veel auto’s mooi, als het maar loopt. Verder heb ik er niet zoveel mee.

WAAR MOGEN WE JE ’s NACHTS VOOR WAKKER MAKEN
Voor een broodje shoarma met gebakken aardappels. Mijn broertje heeft dat een keer gedaan toen hij midden in de nacht uit Hengelo terug kwam na het stappen. Ik heb hem opgegeten ook, ha ha!

TOEKOMST
Lekker doorgaan zoals het nu gaat en genieten van alles.

LEVENSMOTTO
Dat iedereen om mij heen gezond mag blijven en oud mag worden.

dilemma's
ZOMERVAKANTIE OF WINTERSPORT
Het liefst wintersport, de hele dag bezig zijn en ’s avonds lekker après skiën.

HELENA FISCHER OF BONY M
Helena Fischer natuurlijk.

FC TWENTE OF HERACLES
FC Twente. Daar hebben we jaren een seizoenskaart van gehad. Enkele jaren geleden hebben we deze weggedaan. De kinderen vonden het niet zo heel interessant, we kijken tegenwoordig op Fox de wedstrijden.

OP STAP MET VRIENDEN OF GEZELLIG THUIS
Gezellig met vrienden op pad. Thuis heb ik het ook gezellig, maar op stap is erg leuk.

WHC OF WVV’34
WHC, bij WVV’34 kom ik niet zo vaak. Alleen kijken op zaterdag bij Gijs. Bij WHC gaan we geregeld naar het eerste kijken en na de tijd gezellig in de kantine wat drinken.

BENTELO OF GOOR
Bentelo. Daar wonen mijn schoonouders en mijn vrouw komt er vandaan.

GEEL OF GROEN
Groen, want ik hou van de natuur. Als de natuur geel wordt dan is er wat mis.

meere
Vorige zomer aan Lago d’iseo.

jurgijsclem
Jurgen, Gijs en Clemens bij de Carnaval 2017.

kleint
Jeugdfoto

Laatst aangepast op vrijdag, 31 maart 2017 00:34
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.