Kleur Bekennen onderneemt met een Twentse glimlach: Evenanderz.nl met Evelien Lansink

Haar bedrijf www.Evenanderz.nlbevindt zich in Delden aan de Raanhuisstraat met een flexibele werkplek in Bentelo. Ondanks deze ingrediënten is zij lid van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO!  Haar roots liggen namelijk aan de Haaksbergerstraat even buiten Hengevelde als dochter van Jan en Wilma Lansink en zusje van Michel die tegenwoordig in Den Haag woont. Het is de tweede generatie die zich bezighoudt met relatiegeschenken en promotieartikelen. Evelien houdt van gezelligheid en mensen om haar heen, net als haar vader.
Moeder van Luuk en tweeling Puck en Guus, samenwonend met Remco Rupert bekent haar ondernemerskleur.
” Ik doe mijn werk met passie en straal dat ook uit, vandaar de Twentse Glimlach” 

De basis van Evenanderz, vlnr: Evelien, Puck, Guus, Luuk en Remco
 
Evenanderz suggereert iets, waarin uit zich dat volgens jou?
EvenAnderz houdt zich bezig met de verkoop van relatiegeschenken en promotieartikelen. Hierbij vind ik persoonlijk contact, afspraak = afspraak én het ontzorgen van de klant erg belangrijk. Ik vind het geen probleem om een stapje extra te zetten voor de klant om uiteindelijk het juiste artikelen te vinden wat past bij het event en de uitstraling van het bedrijf. Sterker nog; ik krijg er energie van! 

Als klein meisje mocht je met je vader mee, wat heb je op het sociale en zakelijke vlak van hem overgenomen en wat doe jij echt anders?
Mijn vader en ik zijn beide personen die van gezelligheid houden en van mensen om ons heen! Natuurlijk heb ik de affiniteit met deze branche van hem meegekregen. Het is me met de paplepel ingegoten. Al jong ging ik met papa op pad om pakketjes af te geven en mocht ik helpen met het versturen van mailings.

Wat doe ik echt anders?
Ik denk dat ik wat meer mee ben gegaan met de trends en ontwikkelingen op het gebied van relatiegeschenken en promotieartikelen. Daarnaast begeef ik mij meer in de netwerken wat in deze tijd ook echt een vereiste is. Papa had destijds meerdere goede ideeën voor de Rabobank en voor de Duitse Sparkasse en dat leverde hem direct veel nieuwe klanten op.

<<Evelien met broer Michel

 
Hoe ziet een gemiddelde werkdag/week eruit voor jou?
Gelukkig ben ik in de positie om elke dag onze kinderen zelf naar school te brengen. Als ik daarvan thuiskom, gaat direct de laptop aan en die gaat ook pas weer dicht op het moment dat zij uit school komen. Drie van de vijf dagen haal ik zelf de kinderen op van school. Eén dag doet Remco dat en één dag onze oppas aan huis. Op de momenten dat de kinderen op school zijn of in bed liggen ben ik eigenlijk continue met het werk bezig. Dit omdat ik veel waarde hecht aan mijn klanten en die wil ik het liefst zo goed en zo snel mogelijk bedienen.
Je woont in Delden maar je bent toch lid van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO! Verklaar je nader!
Ik bezocht al regelmatig de activiteiten van de ondernemersvereniging in Hengevelde. In eerste instantie via het bedrijf van papa en nu wordt mij dus gelukkig ook de mogelijkheid geboden om namens EvenAnderz de activiteiten van de ondernemersvereniging SIO in Hengevelde te mogen bezoeken.
Mijn roots liggen natuurlijk aan de Haaksbergerstraat 5 in Hengevelde waar ik een hele mooie en fijne jeugd heb gehad. Gelukkig heeft het bestuur mijn aanmelding om lid te worden van deze mooie ondernemersvereniging positief beoordeelt. Ik ben erg trots dat ik deel uit mag maken van zo’n mooie en actieve ondernemersclub.

Wat is jouw bedrijfsmotto?
EvenAnderz in combinatie met de pay-off van mijn bedrijf; “Met een Twentse Glimlach”. Ik doe mijn werk met passie en straal dat ook uit, vandaar de Twentse Glimlach. Daarnaast vind ik persoonlijk contact erg belangrijk en hoop ik dat mijn klanten de artikelen ook met een glimlach uitreiken aan hun (potentiele) klanten/medewerkers of relaties.

1974. Huize ter Doest, het oudershuis van moeder Wilma met daarachter het geboortehuis van Evelien aan de Haaksbergerstraat in Hengevelde
 
Waar bestaat je klantenbestand uit in de brede zin van het woord?
Mijn klantenbestand bestaat grotendeels uit bedrijven in Twente. Van ZZP-ers tot bedrijven waar meer dan 1.000 mensen werken. En geloof me; ik verkoop met net zoveel passie 1.000 kerstpakketten aan dat hele mooie ICT-bedrijf dat landelijk opereert als aan de kapsalon in Bentelo waar 4 mensen werken. Bij elk bedrijf ben ik benieuwd naar de persoon erachter, vind ik het interessant om te weten wat ze doen, hoe ze dat doen en met wie ze dat doen! 
Veel van mijn klanten heb ik ook te danken aan mijn vorige werkgever; de Rabobank. Veel Rabobanken zijn klant van mij, maar ook veel oud-collega’s die voor zichzelf zijn begonnen weten mij te vinden én oud-collega’s die inmiddels bij andere bedrijven werken mogen graag met mij samenwerken. En daar ben ik trots op!

Daarnaast ben ik lid van diverse netwerkclubs en daar heb ik ook echt heel veel aan. Allereerst de waardevolle contacten die ik daarmee heb opgedaan. Wauw, echt super. Als ik vragen of opmerkingen heb dan ken ik inmiddels genoeg mensen in mijn netwerk die mij op welk gebied dan ook verder kunnen helpen. Tevens dragen die mensen bij aan het feit dat het weer een geslaagde netwerkbijeenkomst is geweest (want dat was het eigenlijk altijd ;-)) én er komt ook regelmatig een opdracht uit voort! Wat wil je nog meer?!

2016. Michel en Evelien met de kinderen. Vlnr Roxani, Michel, de tweeling Puck en Guus, Remco, Evelien en Luuk.
 
Wat zie jij als de voordelen van het ondernemerschap?
Met stip op 1 als voordeel van het ondernemerschap is voor mij echt de vrijheid en de flexibiliteit die ik op dit moment heb. En nee, ik red het niet om mijn eigen bedrijf draaiende te houden in 36 of 40 uur, maar ik kan alle uren zelf indelen en alles wat ik doe, doe ik voor mijzelf en ons gezin!!!
En de nadelen?
Het werk is nooit af. Doordat ik alles alleen doe is er eigenlijk altijd wel werk en vind ik het soms lastig om mijzelf een vrije dag of avond te gunnen. Ik kan namelijk altijd wel iets bedenken wat ik nog moet doen.

Aantal uren met het bedrijf bezig per week:
Minimaal 50 uur per week.

Is er nog sprake van innovatie in deze branche?
Producten/ gadgets op het gebied van elektronica zijn op dit moment echt hot-items. Al dan niet voorzien van een light-up logo. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een powerbank en bluetooth speakers in combinatie met een lamp en/of wijnkoeler. 
Daarnaast merk ik dat bedrijven zich steeds meer willen onderscheiden op de momenten waarop zij hun medewerkers en relaties willen bedanken. Van compleet verzorgde aspergepakketten in mei tot iets lekkers met Sinterklaas. Ook kiezen mensen er steeds vaker voor om hun medewerkers, klanten en/of relaties met Pasen te bedanken. De paaseitjes vlogen mij dan ook letterlijk om de oren.
En als ik naar de branche kijk, dan merk ik dat bedrijven veel waarde hechten aan persoonlijk contact en ontzorgen. Zij willen niet zelf op internet op zoek naar het artikel wat het beste bij hun past. Zij willen daarin ontzorgd worden en laat ik dat nou net hoog in het vaandel hebben staan!

Hoe bewaak jij de balans tussen werk en privé?
Dat is een lastige vraag en daar heb ik ook wel eens moeite mee. Ik probeer de middagen dat ik de kinderen uit school kan halen er echt voor de kinderen te zijn. Dat lukt niet altijd; af en toe wordt er nog wel eens een mailtje gestuurd of een telefoontje gepleegd, maar dat probeer ik die momenten echt tot een minimum te beperken. Daarnaast bezoek ik graag de sport van de kinderen en hebben we in het weekend veel quality time met elkaar. We ondernemen dan graag dingen en gaan graag met familie en/of vrienden op pad!
Het voordeel nu is nog dat onze kinderen op tijd naar bed gaan en ik dus ’s avonds ook nog wat werk kan verzetten voor EvenAnderz en dat gebeurt eigenlijk ook altijd wel ;-)!

Welke tip wil je mensen meegeven die voor zichzelf willen beginnen?
Ga er 100% voor en doe het er niet bij naast.

Wat zie jij jezelf nog weleens doen?
Een mooie rondreis maken met het gezin!

De tijd vliegt, getuige deze inmiddels 38 jaar oude foto....
 
Ouders
Mijn ouders hebben tot voor drie jaar terug in Hengevelde gewoond aan het Markslag. Het huis werd na de herseninfarct van mijn moeder te groot dus waren ze al een tijdje op zoek naar wat kleiners. Zo kwam er een appartement vrij in Delden aan de Peperkampweg alwaar ze nu al bijna drie jaar naar volle tevredenheid wonen. We hebben nog steeds een zeer goed contact, mede omdat ze nu dichterbij zijn komen te wonen. Mijn moeder was gezinsverzorgster, ze  is een rustige, eenvoudige, lieve vrouw en is zeer sociaal voelend. Wat mij vader betreft heb ik wel een beetje hetzelfde karakter, dezelfde humor en zo.
 
Ouders Wilma ter Doest en Jan Lansink in november 1974, het bruidspaar is onderweg naar de huwelijksinzegening
 
Evelien presenteert Evenanderz tijdens de Sio Bedrijvenavond bij Tuinte Groep op 29 november 2018