zondag, 29 november 2020 05:15

Rene Katier vertelt hoe je je schoonmoeder buiten houdt: ‘Laat je deur in dit spel niet openen’

Geschreven door

Langzaamaan komen de feestdagen dichterbij. Het is dé tijd van (schoon)familie en gezelschapsspellen. Voor Rene Katier (32) en zijn Familie reden genoeg om de twee te combineren in het spel ‘Lose Your in-laws’. Inderdaad: kom van je schoonfamilie af. Het idee kwam naar voren tijdens een -hoe kan het ook anders- etentje met familie. Annemieke Zoutenbier (30) en haar vriend René Katier (32) zijn samen met haar nicht Eva Zoutenbier (35) en haar vriend Oscar Quiko (44) dol op gezelschapsspellen. “Het liefst kaartspelletjes, maar ook Cluedo is een van mijn persoonlijke favorieten”, zegt Rene. “Altijd als we bij elkaar zijn, komt er wel een spelletje op tafel.”

Lockdown en in-laws
Eenmaal aan tafel deelden Annemieke en René hun idee om ooit zelf een gezelschapsspel te ontwikkelen. “Mijn nicht en haar vriend bleken precies hetzelfde idee te hebben”, zegt Annemieke enthousiast. Voor inspiratie hoefde het kwartet niet ver te zoeken. “Met het oog op de lockdown is het buitenhouden van mensen natuurlijk een actueel onderwerp.” En als je dan moet kiezen wie je het liefst buiten de deur houdt? “Dan maar de schoonfamilie”, lacht ze.

Schoonmoeder binnen?
Direct af! Doel van het spel is duidelijk: ‘Lose your in-laws’, oftewel: houd je schoonfamilie buiten de deur. “Er liggen honderd kaarten verdeeld over twee stapels op tafel, op vijftien van de kaarten staat een lid van de schoonfamilie. Iedere speler heeft een voordeur en trekt steeds een kaart. Pak je een lid van de schoonfamilie? Dan is deze ‘op bezoek’. Zijn er drie schoonfamilieleden op bezoek? Dan ben je af. Komt je schoonmoeder op bezoek? Dan ben je direct af. De andere spelers kunnen je door middel van pestkaarten jouw voordeur open zetten, dat moet jij zien te voorkomen.”

rene02
“Als je moet kiezen wie je het liefst buiten de deur houdt? De schoonfamilie natuurlijk!”

Tante Nico-tineke
Saillant detail, de personages in het spel zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. “We hebben ze naar aanleiding van onze eigen families gecreëerd”, lacht Annemieke. “Zo is er een ‘tante Nico-tineke’, omdat ze nogal veel rookt. Een oom is afgebeeld als een soort rijke Donald Trump look-a-like. Alle familieleden reageerden erg leuk, zelfs de schoonmoeders vonden het eigenlijk erg grappig”, aldus Annemieke. “Ik moet wel eerlijk zeggen dat nog niet iedereen zijn eigen kaart gezien heeft.”
De bordspelliefhebbers zijn ervan overtuigd dat hun spel het spel van 2020/2021 wordt. “Daarom is het spel via de website saltysambal.com ook al te bestellen ” 

Ons doel om Lose your in-laws fysiek in de winkels te hebben is ook gelukt en is daarom vanaf vandaag al voor €23,95 te krijgen bij de Bazar van Jon in Hengevelde” Zelf proberen ze inmiddels ieder weekend de schoonfamilie buiten de deur te houden. “We spelen het zelf echt ieder weekend met vrienden, buren of familie.”

rene03

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.