maandag, 18 januari 2021 16:16

Open dagen het Assink en Twickel College Delden

Geschreven door

Hieronder informatie over de online opendag(en) van Het Assink en Twickel College Delden:

assink met

Week van het open huis - 25 t/m 29 januari 2021

Elk jaar openen we de deuren van onze locaties in Haaksbergen, Neede en Eibergen voor belangstellenden. Iedereen is welkom! Vanwege het coronavirus vindt het open huis dit jaar volledig online plaats en hebben we 25 t/m 29 januari uitgeroepen tot de week van het open huis.

Elke locatie heeft een eigen online programma samengesteld en je kunt de school verkennen met een virtuele rondleiding. Daarnaast plaatsen we in de week van het open huis extra filmpjes en andere leuke content, dus houd deze pagina in de gaten. Je kunt ons natuurlijk ook volgen op Facebook of Instagram.

Schrijf je uiterlijk donderdag 21 januari in voor een online gesprek of les!

Elke locatie heeft een eigen online programma. Over welk onderwerp heb jij nog dringende vragen? Bekijk het programma van jouw locatie en schrijf je in!

Handig overzicht van niveaus en leerjaren per locatie

Op deze pagina geven we je een handig overzicht van de niveaus en leerjaren die we op elke locatie aanbieden. 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2021 01 18 Twickel College Delden Open Huis Afbeelding Custom

Virtueel Open Huis Twickel College Delden op 9 februari

Ook dit jaar houdt Twickel College Delden haar jaarlijkse Open Huis. Het evenement is vanwege de lockdown verplaatst van 26 januari naar dinsdag 9 februari. Helaas kan de school leerlingen van groep 8 en hun ouders niet fysiek ontvangen in het gebouw aan de Schoppenstede 19 in Delden. Er komt een virtueel alternatief. Houd hiervoor de website van de school in de gaten: www.twickelcollegedelden.nl.

Het Twickel College Delden is een brede onderbouwschool van de Scholengroep Carmel Hengelo met alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat in klas 1 en 2 alle niveaus van het vmbo, havo en atheneum worden aangeboden. Leerlingen kunnen vanaf nu in Delden kiezen tussen twee onderwijsvormen: regulier en Route 10-14.

De school biedt ten eerste de bekende, reguliere onderwijsvorm waarbij zij les krijgen in de zogenaamde ‘dakpanklassen’ met twee niveaus, bijvoorbeeld vmbo-tl/havo of havo/vwo. Daarnaast is er met ingang van volgend schooljaar ook Route 10-14, een samenwerking met IKC Magenta, waarbij die niveau-indeling voor klassen wordt losgelaten en leerlingen vanuit een compleet gemengde stamgroep een onderwijsprogramma op maat volgen op hun eigen niveau.

Deze laatste organisatievorm biedt veel flexibiliteit en ruimte voor leerlingen om door te groeien in niveau. Leerlingen kunnen per vak uitdaging krijgen waar dat past, ongeacht hun instroomniveau. In tegenstelling tot de dakpanklassen wordt meteen bij aanvang van het schooljaar gekeken voor welke vakken uitdaging aangeboden wordt. Leerlingen werken op eigen tempo, interesse en niveau. Route 10-14 zorgt er bovendien voor dat de stap van basisschool naar middelbare school een overgang wordt waarbij de leerling zich prettig voelt en zich zeker kan, wil en mag opstellen. Deze route is voor groep 7- en groep 8-leerlingen van alle basisscholen toegankelijk.

In vergelijking met de meeste scholen voor voortgezet onderwijs is dit een kleine school: er zijn momenteel ongeveer 180 leerlingen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerlingen en personeel elkaar goed kennen en dat de overleglijnen kort zijn. Hierdoor is de betrokkenheid groot en verloopt de communicatie onderling en met ouders erg snel.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen de fysieke activiteiten, zoals meespeellessen muziek, proefjes bij natuurkunde en de sportinstuif in de gymzaal helaas niet doorgaan. Via een virtuele tour en informatie op de website laat de school desondanks zien hoe het brede onderwijsaanbod in Delden eruit ziet.

Houd voor de laatste informatie www.twickelcollegedelden.nl in de gaten.

Laatst aangepast op maandag, 18 januari 2021 16:42
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.