Consumentenvuurwerk kan gratis ingeleverd worden

Zoals je weet mag dit jaar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken worden. Alleen schertsvuurwerk als sterretjes en fonteinen mag wel (categorie 1 vuurwerk). Al het andere vuurwerk is dit jaar verboden. Dit vuurwerkverbod is ingesteld omdat er ieder jaar veel slachtoffers vallen bij het afsteken van vuurwerk. Op dit moment is de zorg al zwaar belast vanwege het coronavirus. Heb jij nog vuurwerk van vorig jaar in de schuur of op zolder liggen? Dan kun je dat inleveren.

Lever het in
Veiligheidsregio Twente heeft voor particulieren een mogelijkheid georganiseerd om vuurwerk in te leveren. Wanneer je nog vuurwerk hebt liggen van vorig jaar en ervan af wilt, lever het dan in:
- Op 29 december tussen 10.00 en 14.00 uur in Wierden, vrachtwagenparkeerplaats Vijverweg 2.
- Op 29 december tussen 14.30 en 18.00 uur in Oldenzaal, Van Gils terrein, Kleibultweg 48.
- Op 30 december tussen 10.00 en 18.00 uur in Enschede, Diekmanterrein. J.J. van Deinselaan 22.
Kom met de auto
Je kunt met de auto naar de inlever locatie komen. Een erkend bedrijf neemt het vuurwerk in en zal het afvoeren. Uiteraard worden de coronaregels in acht genomen.
Inleveren kan anoniem
De inleverdag is bedoeld voor particulieren, niet voor professionals. Daarbij gaat het uitsluitend om consumentenvuurwerk t/m categorie F3. Dat is al het vuurwerk dat vorig jaar legaal kon worden gekocht. Het inleveren van vuurwerk kan anoniem.