Pieter Column (10)

Een nieuwe (spoor)lijn in Hengevelde zet alle mensen op een smikkelspoor!
De meest muzikale wethouder van de Hof van Twente deelt Multi Vocale oorkondes uit
Worstactie Cupido verlegt grenzen tot ver over het Volleybalnet
De bril van de COOP stuurt buurt supermarkt uit Hengevelde naar een Hemelse 4e plaats in Nederland
Een nieuwe lijn in Hengevelde? Een spoorlijn misschien., of een kledinglijn, een bakschortenlijn, brillenlijn, haarlijn, tuc -tuc lijn? Niets is minder waar. Vincent Nollen, de Willy Wonka van Hengevelde, introduceert een nieuwe chocoladelijn. Waar en hoe de nieuwe lijn komt te liggen is nog strikt geheim. Chocolatier (wat een struikel woord!) Hans Hulshof bedenkt samen met Vincent de smaakvolste bonbons en chocolade. Net als in het boek van Roald Dahl, Sjakie en de chocoladefabriek, ontwikkelen ze nieuwe chocolade creaties. Bijvoorbeeld kleine snoepeitjes waaruit bewegende en zingende chocolade vogeltjes komen. Voel je nu al hoe lekker dat zal smaken?

Ooit prins Carnaval. Misschien wel de politicus met een gouden keel: Harrie Scholten. Kandidaat voor een optreden in de Voice Senior tijdens de zomerfeesten dit jaar! Harrie werkt aan deskundigheidsbevordering. Soms staat hem wel eens een boom in de weg. Maar onverzettelijk gaat hij zingend zoevend op weg. Om met z’n kleinkinderen beter te kunnen zingen, heeft hij iets bedacht. Hij geeft alle basisscholen in de Hof een indrukwekkende impuls om het muziekonderwijs beter te maken. Swingende en zingende leerkrachten ontvingen van de wethouder een oorkonde van deskundigheid voor muziek. Het was een vrolijke happening! Wel zingen de kleinkinderen nu beter dan Opa! Bestaat er een trouwens een echte oorkonde van deskundigheidsbevordering voor muzikale wethouders? 

Worstverkoop Cupido een smashend succes! De reclame was groot. De verkooppunten geografisch slim bedacht. En dan het invliegen van 2 topverkopers uit het buitenland. Jolijn Rotink vanaf de piramides uit Egypte en Ivo ten Thije o/g Boonkkamp uit het verre Enschede. (Ook al buitenland?). Soms was de verkooptechniek misschien wat opdringerig. Je kwam niet zomaar zonder worst, langs een kraam! Maar de charmante lach en charismatische stemmen, maakte iedereen week voor de milde metworsten en geweldige grilworsten! De jacht van Cupido was deze keer weer geslaagd. Veel tevreden mensen: “Een geweldig geslaagde smash!

Waar een gedreven dorp groot in kan zijn. Een COOP buurt supermarkt die aan de weg timmert. Vrolijk en vriendelijk. Je voelt je in de winkel in de hemel. Alles is aanwezig en het maakt iedereen blij. Hun slogan luidt: “Zij maken samen zeker het verschil: COOP Hengevelde op 1, dat is wat iedereen wil. Ze zijn dan wel niet de eerste van Nederland maar een vierde plek is natuurlijk ook zeer bijzonder. Wel mooi de beste COOP winkel van de Hof van Twente. En volgens mij ook gewoon de nummer 2 van Overijssel. Vroomshoop moest zo nodig voorkruipen. Proficiat! De klant blijft koning.

Ik vlieg weg.......... Pieter Column