Pieter Column: Bijzonder blije en actieve jeugd in Hengevelde (62)

De bijzonder blije en actieve jeugd in Hengevelde, maakt gretig gebruik van alle initiatieven en kansen die er voor het oprapen liggen

De wensboom in Hengevelde rond Kerst levert elk jaar weer de wonderbaarlijkste wensen op. Vaak hangen kinderen de mooiste wensen in de grote versierde kerstboom bij de kerk. Geen wensen die niet uitvoerbaar zijn. Bij het nalezen van wat wensen, zijn er bijzondere geluksmomentjes te vinden. Lunchen bij opa Tonnie Broshuis . Mila en Wes Broshuis, de nichtjes Lotte en Ninke Ros zie je glunderend genieten samen met opa Tonnie. Maar ook een jaar dat er voor veel opa’s en oma’s cadeaus waren. Stan ter Doest en alle kinderen van zijn groep werden een keer verrast met nieuw buitenspeelmateriaal. De kop van een artikel van Wegdamnieuws over de wensboom spreekt boekdelen: “De wensboom doet weer van zich spreken.” Maar ook volwassen mensen hebben wensen op hun verlanglijstje staan. Alice kamp en haar vriendinnen wilden heel graag een fotoshoot in een mooie trouwjurk. Met Très Chique in de omgeving en René Cattier als fotograaf, zie je alleen maar blije gezichten boven prachtige trouwjurken uitsteken.

Dit jaar werd Jorn Walterbos blij verrast. Zijn wens ging in vervulling. Deze jonge “Wild Ranger” denkt aan de natuur. Als natuurliefhebber vindt hij dat er meer vogelhuisjes/nestkastjes moeten komen. En zie het wensboomtoverstokje bereikt Jorn. Ina van de Riet met heel veel Hoffelijke Hofpower en een groene loper, weet altijd de juiste vogelsnaar wel te raken. Samen met Tonnie Blanken van de Hofvogels, zorgden ze voor een leuke en bedrijvige dag in de natuur. Jorn, een prima plan! Meer huisvesting voor de vogels levert meer diversiteit van vogels op! Goed dat de jeugd daar al aan denkt. Met recht: “wie de jeugd heeft de toekomst!”

Dat geldt ook voor het jeugdhonk. Waar zij eerst als peuter speelden, is in de Marke een mooi jeugdhonk verrezen. Het mooiste van de vorming van dit honk is de inbreng van de kinderen zelf. Je ziet op een prachtige foto bij de opening alleen maar lachende en blije kinderen. Natuurlijke mogen de pioniers van het jeugdhonk niet ontbreken: Gijs, Jayden, Jesse, Kas, Mart, Noah, Siebe, Sven, Ties, Ties en Tim. Een elftal om trots op te zijn! Een eigen plek met muziek, spelletjes, een hapje en een drankje!

Maar ook heeft de basisschooljeugd kennis gemaakt met volleybal. Weer enthousiaste kinderen die genieten van de speloefeningen. Op inspirerende manier zorgeden Johan Strokamp, Sofie Goorden, Roos Tuinte en Susan Beuving voor een afwisselende oefenstof. Het was genieten geblazen.

Amuzant is ook op zoek naar jeugd. Wat is er mooier dan zelf muziek te maken. Het handigste is om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Ook de toekomst van Amuzant hangt voor een belangrijk deel af van de jeugd. Ook hier geldt: “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

Ik kom nog even weer terug over de aandacht van Jorn Walterbos voor de vogels. In Wegdam nieuws lees ik dit over vogels: “ We missen de vroege vogels met een krat Grolsch op de bagagedrager tijdens de openluchtmis met hemelvaart.” Ze bedoelen zeker wel wat andere vogels. Deze tweepoters passen zeker niet in een nestkastje van Jorn. En hebben jullie wel eens een vogel gezien met een pakjesdrager? Hooguit een buisje bij een postduif!

 

Ik vlieg weg………..

Pieter Column