Pieter Column: ‘Computer van de pub quiz organisatie gisteren gehackt’ (78)

Laatste nieuws: Computer van de pub quiz organisatie gisteren gehackt

Op 16 juni is het weer zover. Net als vorig jaar strijden gemêleerde groepen weer om de eeuwige roem. Een gezellige avond in een bomvolle tent. Veel kennis en wetenswaardigheden is nodig om indruk te maken tijdens pub quiz 2023. Meer dan 80 deelnemende groepen zweetten vorig jaar naar de juiste antwoorden op de gevarieerde vragen. De groepsnamen waren zeer bijzonder maar soms ook heel eenvoudig. De winnaar vorig jaar, Keuper 4 vind ik niet zo heel origineel. Gelukkig is er in de brij van antwoorden ook dit jaar weer een zeer deskundige jury die zeer kritisch met een dik rood potlood de fouten aanstreept.

Dit jaar ben ik gevraagd om ook mee te doen. Vooral om mijn kennis van geschiedenisfeiten! De voorbereiding oogt heel professioneel. We zijn als aspirant deelnemer al een paar keer bij elkaar geweest. Het eerste agendapunt was het bedenken van een ludieke naam voor onze slimme groep. Ik noem een paar originele namen die over de tafel vlogen. De Hamoedies (Hamoudi Jaafil was dit jaar voor het eerst trainer in Bentelo en werd meteen kampioen, succes verzekerd!), de Masked Player( om lekker anoniem mee te spelen), de Nollen Kanjers, (als we winnen zijn we vast kandidaat voor de Nollen Kanjer onderscheiding), De Tina Turners ( eerbetoon aan een doorzetter en winnaar), de Arne Slotties (succestrainer bij Feijenoord. Na het overlijden van Wim de Bie hoor ik ook de naam “De Cliché Mannetjes” voorbijkomen. Vooral met een dikke knipoog naar wethouder Harrie Scholten en zijn clichés dilemma. Hij was zeker een fan van wethouder Hekking van Juinen. Wat onze groepsnaam definitief is geworden, blijft nog even een groot dorpsgeheim.

Wat niet helemaal meer een geheim is, zijn de pub quiz vragen. Via een zeer betrouwbaar kanaal heb ik gehoord dat de computer van de organisatie gehackt is. Er kon gewoon gehakt van worden gemaakt. Het wachtwoord was namelijk : “Welkom Pubquiz 2023”. Het duo de Wit/de Witte werd er grauw en grijs van. Even lagen alle vragen inclusief antwoorden zomaar voor het oprapen. Maar na een aantal uren hebben computer techneuten het lek gedicht. Er kwam geen lijm of plakband aan te pas! Toch heb ik een aantal vragen nog wel snel even veilig geparkeerd op mijn computer. Om een eerlijke wedstrijd te spelen, geef ik een overzicht van een aantal vragen.

Strikt geheim: Overzicht vragen van de Pub quiz op 16 juni 2023 J. d. W./F. d. W. code 16-062023

1. Op 24 mei overleed Tina Turner. Hoe oud was ze toen ze overleed en wat was haar echte naam (Tina Turner was haar artiestennaam) ?

2. Welke planeet uit ons zonnestelsel staat het dichtste bij de zon?

3. In welk jaar werd de gemeente Hof van Twente opgericht?

4. Wat is de naam van een wereld beroemd schilderij dat ook wel La Jocombe wordt genoemd?

5. Delden krijgt op korte termijn een nieuwe Eschmolen. In welk jaar brandde de vorige Eschmolen af?

6. Wie was de 1e leerling uit Hengevelde aan de A.K.I. (Kunstacademie) in Enschede?

7. Wie had in Hengevelde het eerste een televisie?

8. Hoe heet het theaterspektakel dat in deze periode gespeeld wordt bij het vliegveld in Enschede?

9. Hoeveel symfonieën schreef Beethoven?

10. Wat was het wachtwoord van de gehackte computer van de Hof van Twente in 2020?

Antwoorden:

1. 83 jaar, zij heette eigenlijk Anna Mae Bullock

2. Mercurius

3. 1 januari 2001

4. De Mona Lisa

5. 1959

6. Toon Klaver

7. Kapper Willem Hoestee

8. De vergeten Twentse Lente

9. 9

10.Welkom 2020

Naast het lek op de pub quiz ontcijferde ik ook wat info over de Mask Singers. Ik heb ze gehoord en het was niet zo verrassend meer omdat ik alles al wist. Maar een paar kandidaten heb ik niet gehoord en gezien. Waarschijnlijk zijn ze niet door de kwalificatie voorrondes gekomen. Zo miste ik de volgende nachtegalen: Herman Rupert en Brigitte ter Woorst die het beroemde duet van Herman Finkers en Brigitte Kraandorp ten gehore zouden brengen. Het team van de Petrusschool schreef in met de “Delden.

Sisters” Romy & Susan voor een lied van de Andrew Sisters en tot slot Marcel Wolterinck met een fabelachtige vertolking van “De Vlieger” van André Hazes.

Jammer, maar volgend nieuwe kansen!

Ik vlieg weg………

Pieter Column