Pieter Column: Helene Fischer en Bruce Springsteen komen dit jaar nog niet naar Hengevelde (91)

De voorbereiding van de zomerfeesten 2024 zijn in volle gang. Elk jaar ben ik weer verbaasd welke landelijke artiesten de weg naar Hengevelde weten te vinden. Welke inmiddels bekende B.N-ers traden ooit op  tijdens de zomerfeesten in Hengevelde?

Ik “leef” mee met André Hazes jr. Misschien mag hij “Blijven slapen” bij Maan. “Als het avond is” beleef je ook warme klanken van Suzan en Freek. Met “Annie uut de Bochte” komt Bökkers op het podium. Van links naar rechts met de “Snolle Bollekes”. Of een “Beetje meer van Jannes. Tino Martin gaat Vanavond” even uit z’n bol. Een Volendams Mon amourtjemet Jan keizer en Annie Schilder. Lil Kleine met zijn “Asperges me(besprenkeling)”. Zeg nooit “Sorry” tegen Kensington. Het “Brabant” van Guus Meeuwis in Twente spoort ons zelfs aan om ook eens een modern Twents Volkslied te schrijven. Miss Montreal, Typhoon, van Velzen, Ronnie Flex. Zeker is deze lijst verre van compleet. Maar ik weet dat ze door hun optreden in Hengevelde werkelijk wereldberoemd zijn geworden!.

De organisatoren van de Zomerfeesten hebben elk jaar zeker wat artiesten op een voorkeurlijstje staan. Uit zeer uiterst betrouwbare bron heb ik ingefluisterd gekregen dat zelfs Helene Fischer en Bruce Springsteen al jaren hoog op dit lijstje staan. Dan scoor je wel een landelijke primeur!

De interesse voor Helene Fischer is heel groot. Heb gehoord dat er soms bussen vanuit Hengevelde naar haar Concerten in Duitsland gaan. Wat mooi om haar dan in de tent in Hengevelde te kunnen bewonderen. ”Atemlos” deze rasartiest bewonderen is de droom van veel Fischer fans. Maar naast haar geweldige stem klimt zij ook vaak in hoge touwen en zingt dan vanuit de hoogte over iedereen heen. Zang en dans op hoog niveau! Helene komt echter dit jaar nog niet omdat….. de tent te laag is. En dat klimwerk hoort nu eenmaal bij haar optreden. Jammer, maar misschien volgend jaar toch een hogere tent huren.

Ook Bruce Springsteen is in de buurt. Op 27 en 29 juni treedt hij op in het Goffertpark in Nijmegen. Hij zou Hengevelde dan kunnen gebruiken als opwarmprogramma. Zijn optreden kent echter één probleem. Hij speelt meestal ruim drie en een half uur achter elkaar.  Daarna blijft er te weinig tijd over voor andere artiesten. Wie wil er na “Born to run” en “the River” nog optreden?

Maar gelukkig hebben de muziekspecialisten van de organisatie ook dit jaar weer een breed scala Nederlandse artiesten gecontracteerd. Misschien “Duurt het te lang” voor Davina Michelle. Krijgen wij een Night Fever” van  “the Nights of Broadway” door the Beegees Forever. Voelen we een “Hyperventilatie” van Antoon opkomen in “theJungle” van Broederliefde. Beleven we “Een  zomeravond met jou”  samen met Monique Smit.

Door alle bijzondere liedjes ontstaat er vast een mooi gekleurdeRegenboog” van Frans Bauer. Pas “Als alle sterren aan de hemel staan” zijn de Zomerfeesten 2024  geslaagd.

Met een fantastische knipoog naar Bruce en Helene mijmer ik dan toch nog: Ooit!

Ik vlieg weg……

Pieter Column