Pieter Column: Spion op heterdaad betrapt (76)

Spion van beveiligingsitems van Ter Doest Beveiliging op heterdaad betrapt

Hebben jullie afgelopen zaterdag ook de koninklijke kroning gevolgd? Nou, je kon er eigenlijk niet aan voorbijgaan. Overal het gesprek van de dag. Alle kranten, TV zenders en radio’s waren al dagenlang bezig met een  sprookjesachtige voorbeschouwing. Zelfs bij de COOP en bij  slager Brummelhuis stond het weer niet als eerste gesprekspunt.

Het volgen van de kroning was een lange zit. Veel inwoners van Hengevelde hebben net als ik, het einde niet afgewacht. Wat wel direct opviel waren de vele veiligheidsmaatregelen. Op elke meter zichtbare bobo’s. Maar op afstand talloze camera’s die vooral de toeschouwers nauwlettend in de gaten hielden. Wat wel je ook bij een bonte verzamelingen van wereldwijde prominenten.

 

Bij een professionele beveiliging moest ik gelijk denken aan ter Doest beveiliging. Een beveiliger die al jarenlang naam maakt in onze regio. Met een arsenaal aan codes, bewakingscamera’s, geheimagenten en onmerkbare radarstralen. Een bedrijf dat nog niet naar de beurs gaat maar wel een feestelijke veilingitem plaatst tijdens Kroamschudd’n in Hengevelde. Met een hypermodern bedrijf dat op een geheime locatie staat.

De selectie van WHC was de hoogste bieder voor een feestavond bij ter Doest Beveiliging. Zij houden wel van een feesie. Afgelopen zaterdag was het dan zover. Wat zou de enthousiaste speelsters te wachten staan? Een dansavond, disco, drinken, darten of drammen? Het eerste zoekplaatje was de geheime locatie. Maar de slimme werpers van de WHC selectie hadden via GPS de coördinaten razendsnel ontdekt. Het werd een geweldige avond met veel variatie.

Een mooie foto getuigt van een geslaagde happening.  Op de foto van de gebeurtenis zie je veel lachende WHC speelsters genieten van allerlei hilarische spelletjes. Opvallend één persoon met een masker en een feesttoet. Wie is die onherkenbare persoon?  Misschien wel de bijna koningin Camilla Parker Bowles op bezoek bij ter Doest. Om de veiligheidseisen te testen. Je weet wel, net als de restaurantbezoeker die de Michelin sterren gaat testen. Maar dat kon niet omdat zij op het zelfde moment in Londen gekroond werd tot Koningin. Waarschijnlijk was de maskerdraagster wel een spion van een ander beveiligingsbedrijf. Bedrijfsspionage in Hengevelde. Het moet niet aanhalen!

Maar de handbalsters gingen zo op in hun spelletjes dat zij de slimme spionne niet hebben opgemerkt. Waar werden de enthousiaste speelsters mee verrast?

Spijkerpoepen in Grolsch flesje. Ouderwets vertier in het groene flesje! Karaoke, bier en wijn maakten de avond fijn! Tafeltennisballetjes werpen in een veel te kleine beker. Dansen op de tafel. Bewegen op een hoog niveau. Letterlijk de beentjes van de vloer. Zelfs politici doen het.

Het sjoelen met levende holes was wel de topattractie van het veiling feest. Zie “smakelijke” sjoelstenen op de foto. Waren dat echte stenen of lekkere tapas hapjes of koekjes? Het deed me een beetje denken aan een schandpaal. Je steekt je hoofd in een schavot en mensen mogen dan met ballen, water of iets anders op je gezicht gooien. Het gekke bij de handbaldames was dat zij luid lachend hun prooi kregen toegeschoven.

De selectie van WHC heeft een geweldige avond gehad en gaat dit jaar rond Kerst zeker weer volop meedoen met een veiling!

Blijft nog de vraag of de maskerspion  door Stephan ter Doest ontmaskerd is?

 

Ik vlieg weg……….

Pieter Column