Pieter Column: Totaal onverwacht huwelijk na een vluchtige vogelflirt (71)

Een totaal onverwacht huwelijk in Hengevelde na een vluchtige vogelflirt met een echte bruidsvlucht

Het jaar 2023 is al een paar weken op weg. Wensen worden uitgesproken: Iedereen veel geluk en gezondheid! De columnist wenst ook alle trouwe lezers een goed jaar met heel veel “columns leestijd”. Maar veel mensen denken ook wel: Wat geeft ons dit nieuwe jaar in een periode vol onzekerheden en zorgelijke crisissen? Naast alle fantasierijke voorspellingen, die bijna nooit uitkomen, bestaat er ook nog altijd de hoge hoed van de tovenaar. Je zit er bij en opeens zie je in een lege hoed een grote Vlaamse reus verschijnen!

Zo werd ik vorige maand volledig verrast door een luchtpostbericht. Niet via de telefoon, email of een Whats App kanaal. Maar gewoon door een klein berichtje met een puik pootje van een postduif. Dit keer was het wel “snelpost” want er gaat iets heel bijzonders gebeuren in Hengevelde. De plaatselijke Postduivenvereniging de “Witpen” is al jaren op zoek naar een partner om te kunnen blijven vliegen. Grote jongens hebben het al voorgedaan. Zo is KLM gekoppeld aan Air France, wat in het begin zeker niet verwacht werd. Maar uit een hoge hoed komen de meest verrassende mogelijkheden naar boven. Om de levensvatbaarheid van de vereniging te vergroten was P.V. de “Witpen” al een tijdje aan het scharrelen op een datingsite voor postduiven. Steeds zochten de ervaren bestuurder (de piloten van Postduif luchtbrigade) naar een kandidaat die toekomstbestendig en duurzaam was. Opmerkelijk in deze is wel het feit dat aan de duiven niks gevraagd werd. Hoewel zij wel veel wederzijdse contacten hebben met alle populaire postduiven uit de omgeving. Het woord “uithuwelijken” is misschien niet op z’n plaats maar het heeft er wel alle schijn van. Echter van de V.V.P.(Vakbond Voor Postduiven) heb ik nog niets gehoord!

Gelukkig kwam er na wat wederzijds gesnuffel en gekoer een date tevoorschijn uit de hoge hoed. De postduivenvereniging “Snelpost” uit Neede maakte de meeste indruk en een samensmelting van beide vereniging kan doorgaan. Lucht- en vluchthaven blijft de accommodatie van P.V. de Witpen. Insiders in Hengevelde spreken van een bijzondere symbiose. Bij de Coop hoorde ik zelfs dat er misschien vooraf een spion opuit is gestuurd om de duurzaamheid te testen.

Dat spioneren en/of infiltreren bij een collega club gebeurt al heel veel. Meerdere boeken of films hebben dat als hoofdmotief. Niet voor niks is Mark Escher actief bij de carnavalsverenging Sterzo in Goor. Hij infiltreert daar met een grote grijns om het samengaan van de carnavalsverenigingen “Sterzo” en de “Höftemennekes” te bestuderen.

Ook zijn er mogelijkheden voor Amuzant. In Bentelo heb je de muziekvereniging Beentels Kabaal en in ons muzikale dorp Amuzant. Er zijn vast muzieknoten die samen nog mooier klinken. Of er al gespioneerd wordt is in de glazen bol of hoge hoed nog niet te horen. Misschien vanaf nu wel aan de bar bij wat “borrelnoten”!

Tot slot zijn al een paar infiltranten( t.w. Hamoudi Jaafil en Laurens Beld) aan het spioneren op een geheime locatie. Misschien komt er nog meer nieuws uit de hoge hoed! Het is nog maar net 2023!

 

 

Ik vlieg weg…………

Pieter Column