Pieter Column: Weer een Koning uit Hengevelde die op hoog niveau aan de weg timmert (89)

Het blijft maar koningen in ons dorp. De aantrekkingskracht is groot. Zelfs onze Willem-Alexander kon het niet laten. Hij moest het goede gevoel opsnuiven van de werk- en genietgemeenschap van Hengevelde. Daarnaast hebben we ook nog Brian Wegdam. Als oud dorpsgenoot toch maar in Ghana gekroond tot Koning.

En dan nu het verhaal van onze clevere Klinkerkoning. Wegbereider en stratenmaker. Alom bekend. Klinkerkenner en -koning Remco Beuving verraste zijn eeuwige verkering Veronique met een wel zeer romantisch huwelijksaanzoek. Een echte stratenmaker op sneeuwshow! Met een knipoog naar het legendarische kinderprogramma “De stratenmaker op zee show”. Met o.a. Joost Prinsen, Wieteke van Dort, Willem Wilmink en Harry Bannink.-

Bij het lezen van zijn romantische skivakantie moest ik gelijk denken aan de havenzangers. Die hadden lang geleden al een prachtige Lied: “Trouw niet voor je veertig bent. En alle geheimen van het huwelijk kent. Heus het is nog niet te laat. Als je voor je veertigst pas trouwen gaat.” Remco en Veronique hebben goed geluisterd!

Remco heeft natuurlijk goed nagedacht hoe en waar het aanzoek zou geschieden. Eerst dacht hij op de plek waar bestraat moest worden. Je weet wel een gladde zandbak dat klaarligt om klinkers te ontvangen. Remco schrijft dan:” Will jou marry me?” Dat had hij ook in de sneeuw kunnen schrijven. Of tijdens een vliegtocht in het vliegtuig. Nog verrassender zou het worden wanneer Remco voor Veronique zou gaan zingen. Ik ken echter zijn zangtalenten niet. Ik denk aan de volgende liedjes: “Ik heb je lief” van Paul de Leeuw, “Hou me vast” van Volumia of van Blöf “Alles is liefde”.

Op de knieën voor zijn vaste verkering. Zonder kniebeschermers! Je timmert dan wel even anders aan je (liefdes)weg! Maar ja, hij heeft er ook meer dan dertig jaar voor kunnen oefenen. Een gevarieerd huwelijkspaadje leggen na meer dan dertig jaar verkennersverkering!

Dat getuigt pas van vakmanschap en doorzettingsvermogen!

Nu nog wachten op de trouwdatum. Dat duurt zeker geen dertig jaar!

Ik vlieg weg……..