Pieter Column: welke mensen schuiven in de Marke aan om Jeroen Pauw te boeien? (25)

Nieuwjaarsknaller: Jeroen Pauw naar Hengevelde, wie schuift aan?
Een paar weken geleden is Jeroen Pauw gestopt met zijn “late night” show bij de NPO. Na dertien en een half jaar gestopt met zijn kijkcijferkanon. De Volkskrant omschreef die show als volgt: ”De nauwelijks verhulde verveling
van Jeroen Pauw was een van de fijnste dingen van de TV. “. Zonder tranen vertelde Jeroen nog wel dat hij met z’n “talkshowtafel” het land in gaat. Waar landt deze praattafel in den lande? Na het horen van zo’n trotse “pauwelijke” balts, vlogen de ideeën als kansrijke invulling door Hengevelde. Ook de redactie van Wegdamnieuws ziet grote kansen om de talkshow van Jeroen Pauw naar Hengevelde te halen. Het “kultuurhoes de Marke” is de plek waar Jeroen Pauw zich niet hoeft te vervelen.
Maar welke mensen schuiven aan om Jeroen te boeien?

Jan Boomkamp heeft zeker een goed verhaal. Hij praat graag en kent iedereen. Als beheerder van de “Stichting Petrusschool Cartridge Fonds” haalt hij heel veel geld op met het verzamelen van lege cartridges. Hij heeft inmiddels 6 vaste inzamelpunten in Twente. Een geweldig initiatief! Het verdiende geld komt ten goede aan goede doelen. Dit jaar heeft de Petrusschool maar liefst € 4000 ontvangen voor nieuwe leesboeken en knutselmateriaal. Daarnaast ging er geld naar het Beatrix Spierfonds, OWC ‘t Roessingh, De Losserhof en Alp d’Huez. Jan mag Jeroen in de ogen kijken en overtuigen!
 
Gijs Eijsink en Bennie Brummelhuis mogen ook niet ontbreken. Bennie Brummelhuis vertelt iets over de geschiedenis van Hengevelde. Natuurlijk ondersteunt hij zijn verhaal met prachtige foto’s en boeken. Gijs Eijsink praat over zijn geschreven serie “Kleur bekennen” dat via Wegdamnieuws en in boekvorm te lezen is. Ook gezamenlijke plannen zien het licht. Bijvoorbeeld een bijdrage bij het 75-jarig bevrijdingsfeest in Hengevelde.
 
Maud Blokhorst vertelt over haar schaatscarrière. Als regionaal jeugdig sporttalent, schaatste zij al veel prijzen bij elkaar. Een ontwikkeling die een springplank kan zijn naar landelijk succes. Misschien zien we haar over een paar jaar stralen bij de olympische winterspelen in 2022 in Beijing (Peking). Of  bij de spelen Milaan in 2026. Maud zorgt voor een sportief item aan de “talkshowtafel”.
 
De papierboys mogen ook niet ontbreken. Juist in de tijd van Recyclen zijn deze mannen onmisbaar in Hengevelde. Zij worden door de bevolking op handen gedragen. De sportieve ophalers worden op hun routes soms verleid met koffie, koeken of cake. Soms zelfs op een borrel of bier. Natuurlijk vertellen zij graag over bijzondere vondsten tussen het oude papier. Wie de meest spraakzame papierboy is, weet ik niet. Volgens mij maken Jan Derkink, Herman Mentink en Hendrik Workel de meeste kans.
 
De talkshow kan muzikaal opgevrolijkt worden door bijvoorbeeld de Blue Jays en de Monoman. Spontaan zingend, zittend aan de “talktable” , zorgt voor plezierige aanvulling van het gehele praatprogramma. Misschien kan Jan
Mulleman een bijdrage leveren met zijn grootste en kleinste mondharmonica. Plannen maken, kijken in de toekomst, wensen uitspreken. Hopen op iets dat misschien gaat gebeuren. Jeroen Pauw is vast welkom. Zijn “talkshowtafel” heeft in mijn gedachten alvast een mooie plek in Hengevelde veroverd. Blijf dromen! Ze komen uit! Als je er maar in gelooft!
 
De beste wensen voor 2020!
Ik vlieg weg.............
Pieter Column