Doelpunt Mike te Wierik niet genoeg: “Eindfase niet scherp”

Mike te Wierik heeft vrijdagavond in eigen huis een nederlaag geleden. Roda JC was met 1-3 te sterk. De Hengeveldenaar zorgde in de 49e minuut nog wel voor de gelijkmaker, maar Baeten maakte na een uur het doelpunt voor Roda en in blessuretijd velde Cukur met de 1-3 definitief het vonnis.

Mike over de nederlaag: “Roda stond wel onderaan maar die hadden op basis van hun spel wel meer punten moeten hebben. Dat wisten we van te voren. Alleen ik vond ons in de eindfase gewoon niet scherp genoeg. We hebben te simpel balverlies bij de tegengoals op eigen helft waardoor we niet goed in de organisatie stonden en daar heeft Roda goed gebruik van gemaakt. Dus dat kunnen we zeker ons zelf aan rekenen. Aan het eind probeer je natuurlijk wat meer forceren en ga je nog meer ruimte weg geven, dan kan zoiets helaas gebeuren.”

Jullie staan nu 12e en maandag thuis tegen Vitesse. Kun jij het belang van deze wedstrijd beschrijven? Mike: “Ja, maandag is ontzettend belangrijk natuurlijk. We hebben nog niet gewonnen thuis dit seizoen. Je wilt de fans natuurlijk ook wat geven dus hopelijk lukt dat maandag.”

FC Emmen nam het initiatief in het duel, maar stond in de elfde minuut even niet op te letten en zag een foutje van Wagner afgestraft worden door Thibo Baeten, de uitblinkende spits die zowel de eerste als de tweede Limburgse treffer maakte. Verdediger Mike Te Wierik maakte vlak na rust gelijk, maar dat bleek geen opmaat naar meer.

Teleurstelling bij FC Emmen, lachende gezichten bij Roda JC, onder leiding van Bas Sibum uit Nieuw-Amsterdam. Zij boekten de eerste overwinning van het seizoen en klimmen van de twintigste naar de zestiende plek. Emmen ziet de ploeg daardoor naderen, want de Drentse formatie zakt vier plekken op de ranglijst en staat nu twaalfde.