Jeugdtrainers W.V.V.’34 zijn er klaar mee

Samen met Sportclub Markelo en de KNVB heeft W.V.V.'34 onlangs een pupillentraining georganiseerd voor jeugdtrainers. Namens W.V.V.'34 hebben Stefan Brummelhuis, Edwin Vorgers, Erwin Rouweler en Rene Hietbrink hieraan deelgenomen. 

De training is bedoeld voor trainers die de jeugd van 7 tot en met 11 jaar traint en coacht en centraal hierbij staat hoe je een kind met plezier beter leert voetballen. Tijdens de training kregen de deelnemers verschillende opdrachten om zich verder te ontwikkelen als trainer en coach. De training bestond uit 2 delen: een opleidingsdeel en een ervaringsdeel. Het opleidingsdeel bestond uit 6 bijeenkomsten en daarnaast zelfstudie en opdrachten en het ervaringsdeel bestond uit het uitvoeren van opdrachten bij een pupillenteam.

Afgelopen week kregen alle deelnemers te horen dat ze waren geslaagd en ze ontvingen hiervoor allemaal een certificaat. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Stefan Brummelhuis was een van de deelnemers. Stefan, waarom heb jij meegedaan aan deze training en wat heb je hiervan opgestoken? 'Ik heb de training gevolgd om vooral zelf ook een andere kijk te krijgen hoe ik de pupillen op een juiste manier training kan geven. Ik heb er veel van geleerd en kijk nu inderdaad ook anders naar trainingen. Ik raad andere trainers dan ook echt aan om deze training ook te gaan volgen. Er gaat wel veel tijd in zitten, maar het is een hele leerzame en leuke training en daar heb je veel gemak van tijdens de trainingen, dus wat mij betreft echt een aanrader. Ik heb daar zelf bijvoorbeeld geleerd dat het belangrijk is om voetbalecht te gaan trainen en dat je met de juiste coaching en organisatie (positief en kort) en afgestemd op leeftijd, niveau en beleving veel kunt bereiken. Structuur in training kun je aanbrengen door positief te blijven en verantwoordelijkheid te geven. Nog een tip voor andere trainers: Gebruik de RINUS app, daar staan heel veel oefeningen op voor alle leeftijden'.

Mochten andere jeugdtrainers van W.V.V.'34 ook geinteresseerd zijn in het volgen van deze training, geef je dan op bij een van de leden van de commissie VTZ (VoetbalTechnische Zaken).