W.V.V.’34 90 minuten op achterstand

W.V.V.’34 heeft zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen DSVD uit Deurningen een kansloze nederlaag geleden van maar liefst 4-0. De thuisploeg liep vanaf minuut 3 al achter de feiten aan. Een afgeslagen cornerbal belandde voor de voeten van een speler van DSVD en pardoes was het 0-1. (Zie foto boven)
Dit herhaalde zich in minuut 28 en zo keken de Wegdammers binnen een half uur al tegen een 2-0 achterstand aan. De gifbeker bleek echter nog niet leeg. Tot de 38e minuut had de thuisploeg voetballend amper iets weggegeven, tot…
Het moment dat de aanvaller uit Deurningen vanaf links naar binnen kwam en  de uitgekomen keeper Kevin Smit (te) eenvoudig passeerde. Remi Leferink verzuimde de bal weg te werken en zo kun je voetballend zeker niet de mindere zijn, maar toch tegen een 3-0 achterstand aankijken.

WVV won simpelweg te weinig duels om ergens aanspraak op te kunnen maken. DSVD speelde in de laatste fase van de eerste helft: Comfortabel in de compact modus.

Gijs Pierik kwam speciaal voor deze wedstrijd terug van de beurs in Köln

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’.

DSVD verwachtte na de thee hoog druk, dus alles ging lang in de tweede helft. Er werd door de gasten voortgeborduurd op ‘comfortabel in de compact modus’.
WVV lukt het net als in de eerste helft niet om uit de duels te blijven en daar liet de ploeg van Roy Workel het juist liggen tegen het fysiek veel sterkere DSVD. WVV gooide hoge ballen in de zestien in plaats van een tandje bij te schakelen in de balcirculatie. De 0-4 viel na een vrije trap, in de rebound voor gezet na de redding van keeper Kevin Smit en binnengeschoten.
Kort daarna, symbolisch voor de wedstrijd, wederom een hoge bal in de zestien, kinderlijk eenvoudig weggewerkt door de boomlange defensie van de gasten.

Met de extra tijd in ogenschouw genomen keek WVV vandaag 90 minuten tegen een achterstand aan.
Komende zondag hoopt de ploeg op meer succes in de uitwedstrijd bij TVO in Beckum.