W.H.C., Cupido en W.V.V.’34 hervatten de trainingen

Voetbalvereniging W.V.V.’34, volleybalvereniging Cupido en handbalvereniging W.H.C hebben, nadat het kabinet vernieuwde maatregelen aangekondigd heeft met betrekking tot het sporten voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar de koppen bij elkaar gestoken. Van beide verenigingen is er nu een trainingsschema ingestuurd met daarbij de aanpassingen, trainingsdata en de beperkingen. Hieronder de plannen van beide Hengeveldse sportverenigingen:

Kinderen en jeugd t/m 18 jaar uit Hengevelde kunnen vanaf morgen weer handballen

Beste leden en NIET-leden van W.H.C.

Vorige week zijn er vanuit het kabinet vernieuwde maatregelen aangekondigd met betrekking tot het sporten voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Achter de schermen hebben we de afgelopen week hard gewerkt om de trainingen weer te kunnen hervatten met de nodige maatregelen. Vandaag hebben wij vanuit de gemeente te horen gekregen dat ons plan van aanpak is goed gekeurd en dat we dus definitief morgen kunnen starten met onze trainingen.

W.H.C. wil niet-leden in deze tijd ook de gelegenheid geven te sporten. Niet-leden zijn van harte welkom mee te trainen bij W.H.C. Aanmelding daarvoor is echter wel noodzakelijk en is mogelijk door een email te sturen naar info@whchengevelde.nl. Laat in deze mail weten aan welke van onderstaande trainingen jij of uw zoon of dochter zou willen deelnemen. Uiteraard zullen wij als W.H.C. moeten toezien op de grote van de groepen, het kan dus zijn dat de groep met jou deelname te groot zou worden en wij de veiligheid niet meer kunnen verantwoorden.

Jullie zullen zo spoedig mogelijk van ons horen of je mee zult kunnen trainen. In deze reactie per mail worden ook de getroffen maatregelen en afspraken met jullie gedeeld. Houd je hieraan, alleen op die manier kunnen we blijven voorzien in sportgelegenheid voor kinderen en jeugd uit Hengevelde.
Hieronder ziet u de planning met betrekking tot de trainingen. De C t/m F jeugd zullen training krijgen op het beachveld. A en B-jeugd traint elders.

-F-jeugd, 5 t/m 8 jarigen: Dinsdag 16:00 uur -17:00 uur (eerste training: dinsdag 12 mei)
-E- jeugd, 9 en 10 jarigen: Dinsdag en Donderdag 17:00 uur – 18:00 uur (starten donderdag 30 april)
-D-jeugd, 11 en 12 jarigen: Dinsdag en Donderdag 18:00 uur -19:00 uur (starten donderdag 30 april)
-C-jeugd, 13 en 14 jarigen: Dinsdag en Donderdag 19:00 uur – 20:00 uur (starten donderdag 30 april)
-B-Jeugd, 15 en 16 jarigen: Dinsdag en donderdag 18:00 uur - 19:30 uur (starten donderdag 30 april)
-A-Jeugd, 17 en 18 jarigen: Dinsdag en donderdag 19:30 – 21:00 uur (starten donderdag 30 april)
Let op: Op Bevrijdingsdag (5 mei) en Hemelvaartsdag (21 mei) zal er niet getraind worden.

 
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

HERVATTING JEUGDTRAININGEN W.V.V.’34
Vanuit het kabinet zijn afgelopen week vernieuwde maatregelen aangekondigd gericht op het hervatten van sporten bij de jeugd. Momenteel wordt achter de schermen druk gewerkt aan het hervatten van de jeugdtrainingen bij W.V.V.’34. We hopen in de week van 4 mei de trainingen te hervatten. Dit is echter onder voorbehoud vanwege noodzakelijke afstemming hierover met Gemeente Hof van Twente.

 
Veilig en verantwoord trainen
Veilig en verantwoord trainen staat voor W.V.V.’34 voorop! Om de maatregelen in acht te kunnen nemen en vanwege een beperkte beschikbaarheid van de velden, zijn we daarom genoodzaakt de trainingsdagen voor enkele teams wellicht wat anders in te delen dan jullie gewend zijn. We willen goed voorbereid zijn op het moment dat we weer wedstrijden mogen spelen. Hopelijk is dat het nieuwe voetbalseizoen. Daarom is besloten de velden 2 en 3 vervroegd in onderhoud te nemen. De velden 2 en 3 zijn de komende tijd niet bespeelbaar.
 
Trainingsdagen
De trainingsdagen zijn onder voorbehoud als volgt:
JO7/JO8/JO9/JO10   maandag
JO11/JO12/JO13      dinsdag
JO15/JO17               woensdag
JO19                        donderdag
 
Hoewel we ons uiteraard bewust zijn dat 5 mei een feestdag is, wordt er op dinsdag 5 mei wel een training gepland. Ook zijn we van plan de keeperstraining voor de jeugd te hervatten. Hierover volgt nog nader bericht. We onderzoeken momenteel de mogelijkheid voor een tweede trainingsmoment per week voor de onderbouw op zaterdag. Hierover volgt op een later moment meer informatie.
Het is nog niet duidelijk hoe lang de trainingen dit seizoen door zullen gaan. We bekijken nauwgezet de ontwikkelingen en de maatregelen van het kabinet en baseren daar de keuzes op voor W.V.V.’34. Natuurlijk houden we jullie hiervan goed op de hoogte.
 
Trainingsmogelijkheden voor niet-leden
W.V.V.’34 wil niet-leden in deze tijd ook de gelegenheid geven te sporten. Niet-leden zijn van harte welkom mee te trainen bij W.V.V.’34. Aanmelding daarvoor is echter wel noodzakelijk en kan telefonisch bij Clemens Koster, tel. 06-51023345.
 
Praktische informatie
Op dit moment wordt achter de schermen druk gewerkt door de commissie VTZ en jullie trainers om de hervatting van de trainingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Komende week wordt op deze website meer praktische informatie geplaatst over de hervatting van de trainingen in de week van 4 mei.
 
Belangrijke afspraken
Het is een verantwoordelijkheid van zowel het bestuur, de trainers, vrijwilligers, leden als ook van de ouders om samen te zorgen dat we veilig kunnen trainen en voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid. Daarover maken we afspraken waaraan iedereen zich moet houden en daarop wordt gecontroleerd. Alleen op die manier kunnen we samen veilig trainen en voorkomen dat het sportpark dicht gaat. Een aantal belangrijke afspraken willen we alvast onder jullie aandacht brengen:
· BLIJF THUIS van de training als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
· BLIJF THUIS als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je naar buiten en deelnemen aan de training;
· BLIJF THUIS als iemand in jouw huishouden/naaste omgeving positief getest is op het corona-virus. Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
· De kantine en kleedkamers zijn gesloten;
· Omkleden en douchen voor en na de training is NIET mogelijk op het sportpark, dit doet iedereen thuis;
· Ouders, verzorgers en toeschouwers mogen niet op het sportpark aanwezig zijn;
· Kinderen kunnen worden gebracht en gehaald op de parkeerplaats. Ouders mogen het sportpark niet betreden;
· Je mag maximaal 5 minuten voorafgaand aan de training aanwezig zijn op het sportpark. Na de training wordt verwacht dat iedereen het sportpark direct verlaat;
· We roepen ieder op om ook buiten het sportpark niet in groepjes bij elkaar te blijven staan.
 
Komende week volgt meer praktische informatie. Houdt dus deze website en social media goed in de gaten.
Bestuur W.V.V.’34
 
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
Er wordt bij Cupido achter de schermen hard gewerkt om de trainingen voor de jeugd vanaf 12 mei weer te starten. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk !