Vanmiddag! Denk en praat mee over de toekomst van Hengevelde!

Er spelen op het moment diverse thema’s waarover we gezamenlijk een toekomstvisie moeten vormen. Vandaag, op zaterdag 2 oktober  vanaf 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) gaan we hier in de kerk over in gesprek. De provincie trapt deze middag af met een inleiding waarna we gezamenlijk interactief aan de slag gaan met het delen van ideeën, wensen en behoeften voor verschillende thema’s. Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van ons dorp? Of wat missen we eigenlijk nog in Hengevelde?

Thema’s die deze middag onder andere aan bod komen zijn wonen, de kerk, zorg, onderwijs en sport.

Hoe kijk jij naar het wonen in Hengevelde? Hebben wij een tekort aan (goedkope) huurwoningen, is het woningaanbod te beperkt of stijgen de woningprijzen te snel?

Wat doen we op den duur met de kerk? De kerk is een mooi middelpunt van ons dorp. Maar hoe gaan we dit gebouw inzetten nu de bezetting minder wordt?

Hoe kijk jij naar de zorg in Hengevelde? Is het mogelijk om ondanks een zorgbehoefte in Hengevelde te blijven wonen? Hoe houden we de zorg in ons dorp toegankelijk en betaalbaar?

De school is momenteel gevestigd in een sterk verouderd gebouw. Is dit nog wel passend voor het onderwijs over 10 jaar? Kunnen we volstaan met een forse upgrade of moeten we iets nieuws realiseren en waar dan? Hoe kijken wij als Hengevelde naar een IKC (intergraal kind centrum)?

Gaan we in de toekomst sporten op een gezamenlijk sportcomplex en waar komt dit sportcomplex dan? Of gaan we de huidige sportaccommodaties aanpakken/renoveren? Moeten er nieuwe sporten bij komen in Hengevelde?

Allemaal vragen die spelen in ons dorp en waar we misschien gezamenlijk antwoord op kunnen geven. Ook andere thema’s worden deze deze dag bespreekbaar gemaakt en nieuw thema’s mogen aangedragen worden.

Alle inbreng aan ideeën, wensen en behoeften zijn welkom!
Denk mee op zaterdag 2 oktober over de toekomst van Hengevelde en meld je aan via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXJ9ckmI-T4Gjln3LIZouDLF5jK2XsTaGzOv8BvbDI56GU_A/viewform