Bakkerij Nollen: Waarom duurt het toch zo lang voor de wederopbouw gaat beginnen?

“Voorlopig is er nog wel werk aan de winkel!”

Het is al een tijdje een gapend gat aan de Goorsestraat in Hengevelde. Ontstaan door de brand op zaterdag 15 januari. Vincent Nollen krijgt veel vragen, waarom duurt het toch zo lang voor de wederopbouw gaat beginnen? Vincent:
“Allereerst wil ik graag iedereen bedanken voor het medeleven in die tijd, het was echt hartverwarmend! Maar ook de vele reacties op ons 100-jarig jubileum, het voelde echt als een hart onder de riem!
Dan naar het gapende gat zoals beschreven. Op die bewuste 15 januari ben ik er zelf opgelopen en vervolgens zijn we met een team razendsnel in de startblokken gegaan richting de verzekering, dezelfde dag al zelfs. Wij merken dat veel mensen vragen wanneer we gaan beginnen maar in deze tijd van schaarste van goederen en mensen gaat dat allemaal niet zo snel.

De ideeën kwamen al snel, wat gaan we per direct doen? Gaan we over op een tent? Razendsnel weer opbouwen? Plotseling kwam mijn zoon Ties naar boven gerend op de bakkerij, hij had Brian Kuipers gesproken die met de huidige oplossing op de proppen kwam. Geweldig!

In de eerste week was het nog echt een noodwinkel maar na twee weken was dat al verholpen en draaide het als volledig.

De chocolaterie was als noodoplossing naar de bakkerij verplaatst, maar daar hadden we nieuwe machines staan waardoor de ruimte nodig was, vervolgens ga je inventariseren. Aan de slag met de vergunning, gesprekken met de gemeente over de mogelijkheden en brainstormen over een nieuwe tekening.

De sloop
De eerste drie maanden was al nodig voor de sloopaanvraag slopen, asbest sanering etc. Op 19 april is de sloop pas opgeleverd, dan ben je al meer dan twee maanden verder”.

Vincent Nollen met algemeen directeur Koen de Haan

Startdatum
Algemeen directeur Koen de Haan: “Daarna hebben we bij elkaar gezeten, wat is verstandig in deze? Maar het realisme vierde al snel de boventoon. De levering van materiaal en de beschikbaarheid van mensen was een bottleneck. Staal bijvoorbeeld, dat duurt maanden voor het geleverd kan worden. Deze tijd hebben we gebruikt voor vraagstukken als hoe willen we de looproute de winkel, de indeling achter.

Met de bouwwerkzaamheden hopen we eind september begin oktober te kunnen beginnen. Wel hopen we op een snelle doorlooptijd zodat de opening rond mei volgend jaar kunnen vieren”.

Experience Ruimte en workshops
Vincent: “Het wordt wel anders, in het midden van het pand komt een zolder, de buitenkant blijft zo’n 3,5 meter hoog. Er komen panelen aan de zijkanten in plaats van in plaats van bakstenen. Het wordt voornamelijk ingericht als chocolaterie, maar;
Er komt ook een Experience Ruimte zodat de klant het gehele bakproces in de winkel kan ervaren, met mogelijkheden voor workshops en proefbakkerij op het gebied van banket en chocolade. Daar hadden we best wel veel aanvragen voor. Ook bedrijfsmatig kunnen de mensen workshops volgen, teambuilding achtig en als teamuitje. Maar ook leuk voor vrijgezellenfeesten en vrienden en vriendinnengroepen natuurlijk! Onze eigen versie van heel Holland bakt!

Dat we dit nu op deze locatie gaan doen heeft ook met certificering te maken, dan mag je niet meer zo maar door de bakkerij lopen. Wij willen de mensen toch iets laten zien.

Als de kogel door de kerk is qua ontwerp en vergunning zitten we te denken aan eerst een informatieavond voor de buren en vervolgens een informatiebord op de parkeerplaats.

Ook zal er op de Open Bedrijvendag een info stand komen waarbij iedereen zoveel mogelijk van informatie zal worden voorzien.

Voorlopig is er letterlijk nog wel werk aan de winkel!”