’t Kooltje: het nieuwe, moderne café van Hengevelde!

Modern in de zin van uitstraling, maar sterk in het ouderwetse cafégevoel. “Het plan is vorig zomer langzaam ontstaan, een idee mede vanuit onze gasten zelf. Een tijdje terug zijn de plannen concreet geworden, en dankzij een goed meedenkende gemeente hebben we de vergunning vlot verkregen” zegt eigenaar Brian Kuipers. “Er komen steeds meer aanvragen voor feestjes, met aantallen waar we onze bistro niet voor konden sluiten. Tevens krijgen we steeds meer jeugd op ons terras, die gezellig een biertje komen drinken. Om onze vaste en nieuwe bistrogasten de vertrouwde ambiance te kunnen bieden, en daarnaast onze nieuwe aanwas ook met plezier te willen inpalmen, is besloten naast onze bistro royaal uit te breiden. ”Kun je de barkrukken in de winter mooi in de ijssalon zetten, die is straks toch 7 maanden gesloten!”, hoorden we hier veelvuldig op ons terras". (Bij lees meer de situaties en de tekeningen)

Begin september zal de verbouwing starten, die de huidige ijssalon zal omtoveren tot een modern café. Deze nieuwe ontmoetingsplek zal op vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend zijn (zie foto’s van het huidige ontwerp bij lees meer). Het café zal voornamelijk met hoge krukken ingericht zijn, een centrale bar krijgen, en onder andere 3 grote plasma’s bevatten voor bijvoorbeeld voetbal en Formule 1. Komende jaren zal er nog volop ijs verkocht worden, met een geringer, maar onverminderd goed assortiment.

Zicht richting Goorsestraat z.q. terras. Je staat in hoek van de huidige ijssalon

Naast het nieuwe café zal er een modern zaaltje gecreëerd worden, die tevens vanuit de bistro d.m.v. een doorloop te bereiken is. “Dit wordt een soort ontspanningszaaltje, met een jukebox, pooltafel, flipperkast en dartborden. Dit zaaltje zal multifunctioneel moeten worden. Doorgaans zal het bij het café horen, maar in het geval van feesten zal het een wisselwerking krijgen met de grote zaal van de bistro. Feesten vanaf 100 tot 200 personen zullen gehouden blijven worden in de bistro, maar kleinere partijen kunnen op deze manier verhuizen naar het zaaltje. Zo zullen onze vertrouwde gasten altijd de mogelijkheid hebben om in een rustige ambiance te kunnen dineren. Het ontwerp is zo ontwikkeld dat culinaire eters en gezellige drinkers geen overlast van elkaar zullen ondervinden. Half oktober hopen we klaar te zijn met de metamorfose.”

De eerst volgende stap richting ’t Kooltje is ook al gezet. Aanstaande vrijdagavond, nadat de keuken gesloten is, zal er een welkomstborrel zijn, alwaar Rick ten Buuren, Bas Screever en Thom Hartgerink gezamenlijk de gasten op ons terras deze avond gaan bedienen. Deze heren vormen de basis van een sterk, spontaan en gezellig team voor het te realiseren café. Iedereen is uitgenodigd om deze mannen te verwelkomen!
Ook zullen de heren garant staan voor een ouderwets bouwvakprogramma! Hierover binnenkort meer op deze site, en voor alle ontwikkelen kan de nieuwe Facebookpagina van ’t Kooltje (https://www.facebook.com/tkooltje ) geraadpleegd worden!

Platte grond nieuwe zaal tussen de ijssalon en de toilletruimtes.

Zicht richting Goorsestraat c.q. speeltuintje. Je staat in hoek bij het keukenraam.

Platte grond bestaand

Plattegrond nieuw

Zicht richting Goorsestraat c.q. terras
Je staat achterin het nieuwe cafe 't Kooltje = achterin de huidige ijssalon