Volle bak bij jaarvergadering Zomerfeesten Hengevelde

Gisterenavond was volgens traditie de jaarvergadering van Stichting Zomerfeesten Hengevelde bij Bistro de Kolenbrander. Meer dan 120 mensen hadden gisteren de moeite genomen om terug te blikken op de 52e editie en aanverwante zaken te bespreken met het bestuur. 
Nadat voorzitter Kasper Put iedereen welkom heette kwamen ondermeer de nieuwe financiële man Gijs Pierik aan het woord om alle cijfers te bespreken, Bart Eshuis voor zowel de programma- als publicteitszaken en Raymond Wegdam om zowel de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs uit te reiken als de 'Met de vlag op vakantie-prijs'. Eerstgenoemde prijs ging naar Wim en Truus Sander, vrijwilligers van het eerste uur en nog altijd actief op vele fronten. Laatstgenoemde prijs ging naar Roy Rupert die samen met Joost Assink in Frankrijk op vakantie waren en zowaar de route kruisden van de Tour de France. Een foto en filmpje in Frankrijk met de Hengeveldse vlag leverde hun een BBQ-pakket van Keurslagerij Brummelhuis en passe-partouts voor het hele weekend op.
Eveneens werd er vooruit geblikt op de Zomerfeesten Hengevelde 2020, waarin naar alle waarschijnlijkheid een nieuw buitenpodium wordt gepresenteerd. Als laatste werden de subsidies uitgereikt, maar niet voordat van diverse vrijwilligers afscheid werd genomen. Hieronder meer over de diverse zaken.


Joost Assink en Roy Rupert wonnen 'Met de vlag op vakantie', waar ze uiteraard zeer blij mee waren!

Terugblik 2019
Kasper Put opende met het benoemen van Burgemeeste Ellen Nauta, zij kwam op bezoek en gaf aan dat Hengevelde een mooie en georganiseerde structuur in met vele vrijwilligers kent. Daardoor ziet het er ook achter de schermen goed uit, zo gaf ze aan. Tevens kwam er uit de zaal een applaus voor de sponsoren en vrijwlligers, want zonder hen is het hele feest natuurlijk niet mogeljik. Vervolgens blikte Put terug op afgelopen editie. Zo benoemde hij de Pubquiz die voor het eerst werd gehouden. In no-time schreven zich 70 teams in en uiteindelijk waren het 105 teams die meededen. Een gezellige manier om mensen op tijd in de tent te krijgen. Ook keek de voorzitter terug op het optreden van Kraantje Pappie. De organisatie had zich een klein beetje verkeken op het podium, want de landelijk bekende artiest had opblaasattributen bij zich die alleen op een veel groter podium tot hun recht kwamen. Zonder dat geen optreden en daarom wachtte er een enorme klus voor de Hengeveldse vrijwilliers die ze met elkaar hebben geklaard. Noemenswaardig was Davina Michelle op de zondag. Een geslaagd optreden op een dag waar de entree vrij was, hetgeen de bezoekersaantallen ten goede kwam. Ook opvallend was de nieuw opgezette Piratentent, een succes onder de bezoekers. Hier werd opvallend veel gedronken en de hele avond was de tent bomvol waardoor de organisatie concluderen mag dat er aankomend jaar weer een Piratentent weer op het programma staat. Ook werd de Autorodeo benoemd. Hierin werd voor het eerst in de geschiedenis de zogeheten duo-rodeo gehouden, dat goed werd opgepakt door de rijders, vele inschrijvingen volden.

Financieel
Gijs Pierik maakte zijn debuut als opvolger van Joost de Witte. De nieuwe financiële man legde duidelijk uit op welke avonden hoeveel geld binnenkwam en natuurlijk het belangrijkste, het resultaat. Dit was dit jaar iets lager dan vorig jaar, maar alsnog een kleine 40.000 euro. 


Bart Eshuis legt uit, het publiek luistert

Programma
Helaas kon Bart Eshuis van de Programma- en Publiciteitscommissie nog geen namen prijsgeven voor Zomerfeesten Hengevelde 2020, wel legde hij uit wat er zoal speelt in 'de markt'. De Programma- en Publiciteits Commissie merkt wel een tendens waarbij er steeds meer geconcurreerd moet worden met omliggende feesten zoals Freshtival en Dauwpop. Daarom is het voor komende jaren het doel om verrassend en breed te blijven programmeren. In dit plaatje past ook het investeren in het nieuwe buitenpodium (zie foto van het concept hieronder). In de publiciteit is het de uitdaging om creatief te blijven opvallen . De eerste aansprekende namen voor 2020 zijn inmiddels geboekt, maar daarover kan zoals gezegd nog niets gemeld worden.

Ook kwam de herintroductie van de taxi-combi ter sprake. Bentelo heeft hier met de Paasparty goede ervarignen mee. Deze service wil de organisatie dan ook weer gaan aanbieden aan bezoekers. Tevens speelt duurzaamheid speelt een rol. De plastic beker gaat volgens duurzaamheidskenners bij de gemeente binnen twee jaar in de ban, zo gaf Kasper Put aan. Een oplossing is er echter nog niet, hierover wordt druk nagedacht.