donderdag 29 juni 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Meepraten over de sterkste punten van Hengevelde? Dat kan! Op maandag 26 juni organiseren wij een Profileringsdebat met inwoners van heel Hof van Twente.
Kans maken op een plekje aan de tafel van Hengevelde? Meld je dan aan. Je hoort zo snel mogelijk of er nog plek is! Op maandag 26 juni vanaf 19.00 uur vindt het Hof van Twente Profileringsdebat plaats. Hier wordt besproken wat we volgens u ‘in de etalage’ moeten zetten om Hof van Twente beter op de kaart te zetten. Bij dat debat wordt per kern een discussietafel ingericht. Aan elke tafel is plaats voor 10 inwoners.
 

Ja, ik wil kans maken op een plek aan de discussietafel!
KLIK HIER voor het aanmeldformulier hieronder in. U hoort later of u daadwerkelijk wordt uitgenodigd voor het debat.

Goed nieuws voor Hengeveldenaren met een laag inkmoen. Deze week start gemeente Hof van Twente met een campagne om (financiële) regelingen voor mensen met een laag inkomen onder de aandacht te brengen. Deze regelingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat chronisch zieken als dat nodig is, ondersteund worden bij het betalen van hun ziektekostenverzekering en kinderen uit een gezin met een laag inkomen toch kunnen sporten of mee kunnen op schoolreisje. Wethouder Pieter van Zwanenburg licht toe: “Vanuit het minimabeleid zijn er verschillende regelingen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen voor bijvoorbeeld sport, educatie en cultuur. Dat gaat om volwassenen én kinderen. We zien dat veel mensen die dit zo goed kunnen gebruiken, hier niet van op de hoogte zijn. Daar willen we met hulp van onze inwoners door deze campagne verandering in brengen.”

Ondernemers, verenigingen en Stichtingen zijn vaak op zoek naar extra financiering om nieuwe projecten of producten te ontwikkelen. Daarbij wordt ook gekeken naar subsidies. Vanaf nu is er een website beschikbaar waarin gratis en vrijblijvend gezocht kan worden naar subsidiemogelijkheden die matchen met de doelstellingen van het bedrijf of vereniging: www.vindsubsidiesinhofvantwente.nl

Kanker bestrijden vanuit uw tuin

  • dinsdag, 13 juni 2017 14:48

Tussen 15 juni en 31 augustus 2017 zamelt Twente Milieu in samenwerking met de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hof van Twente, Hengelo & Oldenzaal éénjarige twijgen van de taxus baccata-haag in. In het snoeisel van de taxushaag zit baccatine, een belangrijke grondstof voor de aanmaak van kankerbestrijdende geneesmiddelen. Inwoners kunnen hun snoeisel naar de afvalbrengpunten brengen en op deze manier een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. De actie is onderdeel van het programma ‘Snoeihard tegen kanker’. De opbrengst gaat naar De Nije Stichting in Hengelo, een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten.Bij 50% van alle chemokuren kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus. Het snoeisel van een haag van 50 meter lang is voldoende om één kankerpatiënt te behandelen. Taxus Baccata komt helaas niet overal in de wereld voor, maar gelukkig wel heel veel in Nederland. Wij zijn dus dé uitverkoren regio om deze basisgrondstof voor chemotherapie te verzamelen.

Ondernemers, verenigingen en Stichtingen zijn vaak op zoek naar extra financiering om nieuwe projecten of producten te ontwikkelen. Daarbij wordt ook gekeken naar subsidies. Vanaf nu is er een website beschikbaar waarin gratis en vrijblijvend gezocht kan worden naar subsidiemogelijkheden die matchen met de doelstellingen van het bedrijf of vereniging: www.vindsubsidiesinhofvantwente.nl.

De subsidiedatabase bevat duizenden regionale, landelijke en Europese subsidies, maar ook fiscale regelingen kredieten en fondsen. Van elke subsidie in de database zijn de samenvatting, de voorwaarden en subsidiebijdrage opgenomen. Daarnaast bevat het loket extra informatie om zelf de subsidie te kunnen aanvragen. Gemeente Hof van Twente wil met deze database de drempel verlagen voor het vinden en benutten van extra financiële middelen. Dat bevordert de leefbaarheid, werkgelegenheid en de innovatiekracht in Hof van Twente. De subsidiedatabase is geïnitieerd en gefinancierd vanuit de Sociaal-Economische Visie (SEV).

Adviesgesprek

Organisaties die bezig willen met innovatie of verduurzaming van processen kunnen ook ondersteuning krijgen van een subsidieadviseur. De gemeente heeft daarvoor Subvast uit Goor ingeschakeld. Circa 50 bedrijven kunnen subsidieadviseur Jan Schut vragen om mee te denken met kansen om een bedrijf duurzaam verder te ontwikkelen. 

Meer weten? Kijk op www.vindsubsidiesinhofvantwente.nl!

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Zomerfeesten, als alle goede dingen, komen in drieën: de voorbereiding, het feest zelf, en - als godzijdank - alles weer over is.

 

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren