woensdag 23 augustus 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De inwoners van Delden en de andere kernen in de Hof van Twente hebben vorige week de eerste afrekening gekregen voor het nieuwe afval systeem. Uit de cijfers van TwenteMilieu blijkt dat er boven verwachting goed is gescheiden door de inwoners. Op basis van de resultaten in andere gemeenten is ligt het break-even punt ten opzichte van de kosten in 2016 op ongeveer tien ledigingen per jaar. Daar blijven de meeste inwoners onder. Gemiddeld zijn zowel de 140 liter als de 240 liter per huishouden vier keer aangeboden. “Op basis van gegevens van andere gemeenten gingen we uit van 10 ledigingen per jaar, daar zitten we nu dus gemiddeld een lediging onder”, zo laat een woordvoerder weten. “Ondergronds gaat het nu om minder dan een zak per week. Verder hielden we qua kilo’s restafval rekening met een daling van ongeveer een derde. Uiteindelijk komen we nu al uit op meer dan 50 procent (91, 3 kilo in eerste halfjaar van 2016 en 44, 3 kilo in het eerste halfjaar van 2017). Zowel in de gemeente Hof van Twente als in de andere nieuwe Diftar-gemeenten (Oldenzaal en Enschede) zijn de resultaten tot nu toe boven verwachting. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee!”

Het college van B&W heeft op dinsdag 30 mei 2017 de subsidieregels voor 2018 vastgesteld voor Hengevelde en de rest van de gemeente. Er kunnen aanvragen worden ingediend voor: jaarlijks terugkerende activiteiten. Dit gaat om basissubsidie, eenmalige activiteiten en investeringen in accommodaties (beheer en exploitatie maatschappelijk vastgoed). Als u meent dat uw organisatie in aanmerking komt voor een subsidie, dan kunt u daarvoor een aanvraag indienen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor de beleidsterreinen: sport, cultuur, zorg (waaronder AED), jeugd, accommodaties, buurtschappen, en promotie van de kernen. Als u in voorgaande jaren een subsidie heeft ontvangen o.g.v. de subsidieregels die vallen onder de beleidsterreinen sport, cultuur, zorg, jeugd, accommodaties, buurtschappen en promotie van de kernen dan komt u wellicht ook in 2018 voor een subsidie in aanmerking. Nadere informatie kunt u vinden op onze website bij de betreffende subsidieregels.

Vandaag zijn de 70 rolstoelers die meedoen aan de Twentse Rolstoelvierdaagse onder meer door Hengevelde gegaan. Via de Walstraat kwamen ze aan de bij Bistro de Kolenbrander alweer ze konden genieten van een heerlijke lunch. De Twentse Rolstoelvierdaagse is in Nederland de enige georganiseerde vierdaagse voor handaangedreven rostoelen en handbikes. Dit jaar vindt de vierdaagse plaats van 25 tot en met 28 juli 2017. Zowel de start- en finishplaats is Delden. Deelnemers kunnen kiezen uit 30, 50 of 70 kilometer. De deelnemers aan de diverse afstanden zijn eenvoudig te herkennen. In het belang van de veiligheid en om als deelnemer zijnde elkaar op de route te kunnen herkennen krijgt iedere deelnemer een vlag gemonteerd aan zijn of haar rolstoel. De deelnemers van de 15 km rollen met een rode vlag. De deelnemers van de 30 km rollen met een oranje vlag. Deelnemers van de 50 km zijn te herkennen aan de paarse vlaggen en de deelnemers van de 70 km rollen met een groene vlag.

Tour de Boer LTO Zuid Twente organiseert een familiefietsdag van 30 km op woensdag 2 augustus. Je geniet van de prachtige omgeving rondom Hengevelde, waar je kennis maakt met de ondernemers en hun agrarische bedrijven op het platteland. Op een van de bedrijven worden kalveren gehouden voor de productie van rosé kalfsvlees, een andere familiebedrijf heeft sinds enkele jaren een nieuwe stal voorzien van alle comfort voor de koeien. De koeien worden gemolken door een melkrobot en kiezen zelf hun melkmoment.

Verrassende blikken bij zowel bewoners als medewerkers van Havezathe Heeckeren en Het Reef in Goor. Daar werden de gangen en de gezamenlijke woonkamers voorzien van nieuwe woonaccessoires. Inge ter Woorst van Rotink Kook & Kado stylede verschillende ruimtes, ondertussen gezellig kletsend met de bewoners. Een match, mogelijk gemaakt door meerdere ondernemers Onlangs gaf Inge bij Annemieke Wolff van Hof van Twentse Uitdaging aan dat BRYNXZ Collections een aantal sierpotten, kruiken, vazen en lampen uit de collectie had gehaald. Of de Uitdaging, bemiddelingsburo voor verenigingen, stichtingen en bedrijven uit Hof van Twente, hiervoor een goede bestemming kon vinden maar ook voor vervoer en tijdelijke opslag kon zorgen? Dat lukte door hiervoor verschillende bedrijven te benaderen. Tuinte groep uit Hengevelde zorgde voor het vervoer van de pallets met de spullen en bij Beuving Bestrating, ook in Hengevelde, werd alles tijdelijk opgeslagen. Vervolgens werd bij Carmen Nijhuis, manager bij Aveleijn in Goor, geïnformeerd of zij belangstelling hadden voor de woonaccessoires.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Dit jaar gaan we met het vliegtuig op vakantie en ik neem mijn kanarie mee. Ik hoop maar dat hij niet ziek wordt, want dat beest heeft nog nooit gevlogen.

 

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren