Cabaretiers, artiesten, fans, vrijwilligers,… iedereen doet mee aan de actie ‘Reggehof in trek’

“Kom naar theater De Reggehof in Goor”, roept Ruut te Velthuis enthousiast. Iedereen is welkom tijdens het weekend van 12 t/m 14 mei. Artiesten met regionale en nationale bekendheid, werken belangeloos mee aan unieke avonden. Van Helligen Hendrik, André Manuel tot Nathalie Baartman. De opbrengst van de drie zeer gevarieerde theateravonden komt volledig ten goede aan de actie ‘Reggehof in trek’. Directeur Ruut te Velthuis legt uit: “We zijn toe aan een nieuwe trekkenwand waarmee we attributen, decors, licht en geluid, op een veilige manier, boven en op het podium hangen. De huidige hijsinstallatie is veilig maar voldoet niet aan de eisen die vanaf 1 januari 2018 voor alle theaters gelden. Kosten; circa 2,5 ton! Dat ligt helaas niet bij ons op de plank, dus hulp in de vorm van een bijdrage is zeer welkom” Op www.reggehofintrek.nl meer informatie over het programma en over de inzamelingsactie.

Samen sterk
Als eigenaar van het gebouw, draagt de gemeente Hof van Twente, ook een steentje bij. Maar het overgrote deel moet De Reggehof zelf ophoesten. “En dat is best moeilijk. Daarom heb ik een aantal enthousiaste vrijwilligers bij elkaar geroepen om mee te denken hoe we dit voor elkaar krijgen. “We wedden op meerdere paarden tegelijk. Want naast het superleuke weekend, loopt er ook een crowdfundactie op ‘Voordekunst.nl’ (zoek ‘De Reggehof in trek’). De opzet hiervan is verzorgd door Ingrid Keestra en Christiaan Vink (film). Op dit platform vind je uitsluitend projecten in de culturele en creatieve sector. Doneren kan al vanaf een tientje. Geef je 25 euro of meer dan staan daar leuke theatercadeautjes tegenover. Denk aan een VIP-kaart voor zondag 14 mei of een muziekles aan huis op je favoriete instrument.”

Spaarrekening
Al op de eerste dag (26 maart) maakte de geldinzamelingsactie ‘Reggehof in trek’ een vliegende start tijdens het korenfestival. Zangkoor Tavenu bestond 100 jaar en verraste De Reggehof met een waardecheque van maar liefst tweeduizend euro. Even was Ruut te Velthuis sprakeloos, maar daarna vertelde hij aan iedereen die het maar wilde horen waarom het geld zo hard nodig was. “Dit geld zetten op de spaarrekening voor de Trekkenwand. Net als alle andere giften van mensen die de Reggehof een warm hart toedragen. Wil je weten hoeveel geld er al binnen is? Wil je kaartjes kopen voor een van de mooie voorstellingen in het Moederdagweekend? Kijk dan maar eens op www.reggehofintrek.nl,  de website die gemaakt werd tijdens ‘8-uur-overwerken’ van de Hof van Twentse Uitdaging. Deze fraaie website is belangeloos voor ons gemaakt door Frank van het Bolscher en zijn team van All-in-Media uit Delden. Ellen te Riele van Mail-me-nu.nl uit Hengevelde zorgde, samen met De Reggehof voor teksten en publicitei

Finale op 20 mei met Reggehof-in-trek-party
“Alle activiteiten zien er bijzonder uit en liefhebbers moeten er snel bij zijn om deze avond(en) mee te kunnen maken”, voorspelt Ruut te Velthuis. “Op 20 mei is de grote finale, met ‘s middags vanaf twee uur de Open Dag van de muziekschool en een Play inn voor jeugdleden van de muziekverenigingen. Rond zeven uur presenteren de muzikanten zich buiten op het plein voor de Reggehof. In de grote zaal begint dan de grote Reggehof-in-trek-party met de ‘Alsjemaargelukkigband’. Om klokslag twaalf uur ’s nachts maken we bekend wat alle acties samen opgebracht hebben voor de trekkenwand.”