woensdag 24 mei 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De wegdamse volleybalvereniging Cupido vertrok afgelopen vrijdag richting het Gelderse Millingen aan de Rijn voor het inmiddels traditionele jaarlijkse buitentoernooi. Hoe was het bij editie 2017. Ivo ten Thije o/g Boomkamp: "Ja, daar gingen we weer! Bepakt, bezakt en gemotiveerd reisden we vrijdag 19 mei af naar het pittoreske Millingen aan de Rijn om daar deel te nemen aan het Buitentoernooi, welke op 21 en 22 mei plaats vond. Met 22 man sterk en met 4 teams waren we tot op het bot gemotiveerd om prijzen in de wacht te slepen. Maar we hebben niet alleen onze volleybal-skills geshowd, ’s avonds in de feesttent werden ook onze dans-skills en public gepresenteerd.

Er stonden zaterdag twee vluchten op het programma. Een Vitesse vlucht en de eerste fond vlucht. De duiven die mee waren op de Vitesse, werden om 11.30 uur gelost in Asse Zellik. Een plaatsje in België hemelsbreed zo'n 220 km vanaf Hengevelde. Met een vrij harde zuidwesten wind werd het een snelle en gemakkelijke vlucht voor de duiven. De eerste duif arriveerde bij Gerard Wielens om 13.39.11 uur en had een snelheid van maar liefst 1717 m/p min (103 km p/u) gevlogen. Daarmee was hij de concurrentie te snel af en pakte hij eerste in de vereniging en een mooie tweede plaats in de kring (4548 duiven ). De eerste fond vlucht werd gelost om 11.10 uur in het Franse Pithiviers. Hemelsbreed zo'n 550 km vanaf Hengevelde. Ook deze duiven hadden er weinig moeite mee. De eerste duif van de Witpen, was van Jan Rupert. Deze duif was om 14.44.51 op het hok terug en had een snelheid van bijna 100 km per uur gehaald.
 
De eerste 10 van Asse Zellik waren als volgt:

 

WVV'34 heeft vandaag de uitwedstrijd in en tegen Hengelo met 5-1 verloren. Op geen enkele manier leek het erop dat WVV'34 op zo'n ruime nederlaag getrakteerd zou worden. Van meet af aan was WVV'34 de bovenliggende partij en na 8 minuten was het al raak. Martijn Baas onderschepte de bal op eigen helft waarna spits Gijs Pierik aanvaller Mahmoud Jaafil diep stuurde. Deze wist na een goede actie de meegelopen Martijn te vinden en de 0-1 stond op het scorebord. Kansen te over om verder uit te lopen in de eerste 45 minuten, in deze fase werd er onvoldoende geprofiteerd van het enorme veldoverwicht. Een slippertje van Remi Leferink werd daardoor bijna fataal. Keeper Wouter Assink trad op als reddende engel. Kort na rust was het dan ook raak voor de Hengelose formatie. Niemand die uitstapte en vanuit de tweede lijn wist de tegenstander het buitenkansje fraai te benutten. Tot overmaat van ramp viel in de 53e minuut zwaar tegen de verhouding in zelfs de 2-1. Nadat er bij de rechter verdediger geen rugdekking werd gegeven verdween de bal in de verre hoek. Kon het nog erger? Ja, het kon nog erger.

Vrijdag 19 mei 2017 is de 1e viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging. Jelle Wesselijk  uit Hengevelde wist deze wedstrijd te winnen met 71 cm. Op de 2e plaats eindigde Mart Brummelhuis met 42 cm en  de 3e plaats was voor Pim Brummelhuis met 37 cm.
 Het Simmetje Diepenheim gehouden aan de Hofmaatvijver te Neede. De opkomst was redelijk, er deden  12 vissers mee.  De weersomstandigheden waren goed, de vangst  was iets minder. Bijna iedereen wist iets te vangen en in totaal werden er  31 vissen gevangen. De volgende wedstrijd (2e) wordt gehouden op vrijdag 2 juni  2017 aan de Schipbeek rechts richting camping de Kiefte te Diepenheim.
(Iedereen die mee wil vissen, we vertrekken vanaf de parkeerplaats van Beltman te Diepenheim om 18.15 uur en niet later!).

 

Tom Brummelhuis heeft vandaag de KNVB districtsbeker gewonnen met HSC'21 2. Hij viel in de 72e minuut in voor Bas Dreierink. HSC'21 2 speelde driekwart van de wedstrijd met 10 man en won met 3-2 van Quick'20 2. Tom van harte proficiat!

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Enquête

Verbod op mobielgebruik in alle kleedkamers in Hengevelde om verspreiding van foto's en filmpjes moet verboden worden

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden
goede lessen.

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren