Bewegen in Hengevelde

Goede voornemens voor 2015? Bent u er net zoals Beweegpunt Hof van Twente ook van overtuigd dat bewegen absoluut noodzakelijk is om bij te dragen aan het gezond oud worden? “Beweegpunt Hof van Twente”, met als basis het fitnesscentrum op “Rupertserve” aan de Bretelerstraat in Hengevelde biedt u een compleet pakket aan trainingsmogelijkheden in combinatie met professioneel advies en begeleiding om uw doelen te realiseren. Voordelen van bewegen zijn: U kunt beter ontspannen en slapen, u bent fitter en staat ’s ochtends gemakkelijker op. Kortom, u zit beter in uw vel. U krijgt sterkere spieren en botten en een mooiere huid. U hebt minder kans op diabetes (suikerziekte). Het is goed voor uw bloeddruk en cholesterol. U hebt minder kans op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte. U hebt minder kans op overgewicht. Vooral dit laatstgenoemde voordeel is voor mensen een reden om te gaan bewegen. Cardiotraining zoals lopen, fietsen, roeien en het gebruik van de crosstrainer zijn goede manieren om de stofwisseling (en daarmee de afname van vet) te verhogen.

Tot voor kort was de algemene opvatting dat langdurige training op lage intensiteit (en een aangepast eetpatroon) de beste remedie was om overgewicht te lijf te gaan.

Dat hoeft echter niet per se. Het effect op de stofwisseling van een korte intensieve training is volgens de laatste (wetenschappelijke) inzichten groter.

Twee trainingen van 30 minuten hebben meer effect dan één training van een uur. Een intervaltraining is daarom ook een goede keus.

Wist u dat spieren meer calorieën gebruiken dan vet?

Zelfs spieren in rust hebben calorieën nodig om zich zelf te onderhouden.

Een halve kilo spieren gebruikt per dag 6 kilocalorie. Bij vet is dit slechts 2 kilocalorie.

Alle reden om naast cardiotraining ook iets te gaan doen aan het bijhouden en versterken van de spiermassa. Die neemt, wanneer u niets doet, na uw 35ste elke 10 jaar met 5% af.

Meer weten? Bel: 0547 - 292 311 voor vrijblijvende informatie.