Hengevelde op Alpe ‘d Hues: De laatste voorbereiding voor de grote dag!

De familie Hartgerink en Cindy Pierik zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor dat morgen om ongeveer 3.00 uur het wekkertje gaat! Thom Hartgerink: ”Zondagavond kwamen we aan in het dorpje Huez, waar we de komende week verblijven. 's Avonds hebben we de openingsceremonie bijgewoond waarbij allemaal informatie voorbij kwam voor de grote dag. Daarna op tijd naar bed, we waren redelijk uitgeput van de lange reis”.
Cindy Pierik:”Bonjour Hengevelde! Voor het 5e jaar op rij bij de Alpe d'HuZes!. Het is en blijft een geweldig evenement. Mijn doel is morgen 1x fietsen, 1x lopen, als ik tijd over heb komt er nog 1x fietsen/lopen of hardlopen bij. Vanaf 15 uur tot 20 uur sta ik ingeschreven voor vrijwilligerswerk om zo ook anderen te ondersteunen”.

Thom:”Maandag hebben we getraind met onze groep van de BIG Challenge. Net als Paul Grefte vorig jaar zitten wij dit jaar bij de BIG Challenge, veehouders tegen kanker. Samen met deze club vertrokken wij 's ochtends op tijd voor een mooie fietstocht van ruim 100 kilometer, waarbij we genoeg hoogtemeters hebben gemaakt. We hebben toen ook de Alpe 'd Hues al een keertje beklommen. Wel erg zwaar, maar na zo'n dag fietsen was dat ook wel begrijpelijk.


Vanmorgen hadden we een motivatiebijeenkomst. Op een prachtige plek die uitkeek over de route kwamen allerlei sprekers aan het woord die hun verhaal deelden. Al met al een erg emotionele bijeenkomst waar een lach gepaard ging met een traan. Daarna was het tijd voor een groepsfoto. De rest van de dag hebben we lekker aan het zwembad gezeten onder het motto 'even de beentjes laten rusten'.
Morgenvroeg gaan we weer op tijd uit ons bed om nog even een klein rondje te fietsen. We spreken 's ochtends nog even met Cindy af en dan gaan we op pad. De rest van de dag zullen we druk zijn met het voorbereiden op donderdag. Genoeg koolhydraten eten, genoeg drinken, niet te veel inspannen, goed slapen, bla bla bla. Het komt allemaal wel goed”.

Cindy Pierik:”Ik ben dus zondag vertrokken, de reis verliep soepeltjes. ‘s Avonds gezellig bij elkaar en op tijd slapen.

Maandag 1e trainingsrondje op de fiets, afdalen naar halverwege de berg, rustig klimmen, wennen aan de ijle lucht, cadans vinden en natuurlijk genieten. Ging boven verwachting mag ik wel zeggen.

Gisterochtend gefietst op & rond de berg, netwerken met RTV Oost en mede-Alpe d'Huzessers, remblokjes nog even na laten kijken. Gistermiddag zijn we met de auto weggebracht tot halverwege de berg en toen omhooggelopen. Geen last van de kuiten, tempo prima dus ben ik ook hier klaar voor denk ik.

Vanochtend geen training meer, "sparen" voor morgen. We hebben foto's gemaakt voor de sponsoren,de  fietsen in orde gemaakt, daarbij moet je denken aan  verlichting erop, startnummers vast enzovoort.  En nou zo de Alpe d'Huzussen aanmoedigen. Dit is de grote groep mensen die morgen de hele dag vrijwilligerswerk doen en vandaag 1x de berg opgaan.

Vaak wordt de vraag gesteld voor wie ik meedoe. Ik fiets en loop niet voor een speciaal iemand, maar om een steentje bij te dragen voor de financiering aan allerlei onderzoeken. Met als doel dat over een jaar of 20 kanker geen dodelijke maar een chronische ziekte is. Zoals gisteren een kennis zei: "Moet er eerst iemand ernstig ziek worden voor je mee gaat doen?"

De weersvoorspellingen zijn goed, de sfeer is prima. Morgen dalen we om 3.15uur af van de top naar start onder aan de berg, gezonde spanning begint te stijgen. We zijn er klaar voor en hebben er zin in!"

Hieronder nog enkele foto's: