Dierenkliniek de Hofmarke: En de winnaar is…

Onlangs stond op deze site de prijsvraag: Raad jij hoe oud de oudste hond van onze praktijk is (op 4 oktober)? Wie weet win jij dan een super leuk vogelpakket voor in je tuin of op het balkon!

Wij hopen dat alle dieren goed verwend zijn met dierendag! Naar aanleiding van deze feestelijke dag hadden wij de prijsvraag: Hoe oud denk je dat Pumba, de oudste hond van onze kliniek is? De hoogste tijd om dit te onthullen…

Pumba was op dierendag precies 15 jaar, 3 maanden en 3 dagen oud.

 

Pumba

Van harte gefeliciteerd familie Haverkort! Zij zaten er met 15 jaar, 8 maanden en 3 dagen dichtbij en winnen het vogelpakket.

De maand oktober staat bij ons in het teken van de oudere dieren. Net als bij mensen hebben ook seniore honden en katten vaak wat extra zorg nodig. Gewrichtsproblemen komen bijvoorbeeld heel veel voor, maar ook verminderde werking van de organen zoals het hart en de nieren.  Vaak is er nog best veel mogelijk om het je dier een stuk comfortabeler te maken, ook zonder al te veel toeters en bellen. Met bijvoorbeeld pijn blijven lopen is dus echt niet nodig!  Merk je dat je kat niet meer zo vaak op de vensterbank springt of dat je hond minder soepel beweegt, drinkt je dier ineens meer dan voorheen of valt je huisdier af zonder duidelijke oorzaak…  Genoeg reden om even contact met ons op te nemen, wie weet kunnen we het leven van je huisdier nog heel veel jaren nóg prettiger laten verlopen!