Hengeveldse meiden beleefden een fantastische finale

De Oranjevrouwen hebben historie geschreven in de Grolsch Veste in Enschede door de EK-finale te winnen van Denemarken. Demissionair premier Mark Rutte, voormalig bondscoach Louis van Gaal, maar ook de Wegdamse dames op de foto boven en bij lees meer hadden de eer om erbij te zijn!. In een uitzinnige Grolsch Veste werd Denemarken met 4-2 verslagen. Clemens Koster: ”Tess Doeschot, Maud Koster,  Evi Blokhorst, Donna Koebrugge,  Marit ten Meijer, Renske ter Doest,  Emma Blokhorst waren inderdaad erg enthousiast en hebben er enorm naartoe geleefd! Het was de bedoeling om naar de openingswedstrijd te gaan echter de kaartjes waren uitverkocht. Dus werden kaartjes voor de finale met het risico dat Nederland niet zover zou komen. Gelukkig pakte dit anders uit en werd het een avond om niet te vergeten”.(KLIK HIER VOOR EEN UITJEDAK FILMPJE) Ook de andere winnaars. Daphne Blanken, Danielle Hogenkamp, Bente Schreijer, Synthia Kuipers, Lynn Kooijman, Jasmijn Escher en Tessa Smit waren er ook bij vanavond:

Vlnr: Daphne-Danielle - Bente - Jasmijn - Cynthia - Lynn - Tessa
 
Helen Hogenkamp: ”De dames hebben een ontzettend leuke middag gehad en een mooie en spannende wedstrijd gezien! Spannend tot in de laatste minuut en ze vonden vooral de prijsuitreiking ontzetten gaaf om te zien!”

Twee Hengeveldse meidenteams gingen er op 17 mei met de hoofdprijzen vandoor bij het meidenvoetbaltoernooi Hof van Twente. Zo waren de meiden van beide poules kampioen en namen de kampioensbekers mee naar Hengevelde. Daarnaast wonnen de teams kaarten voor een wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het EK vrouwenvoetbal, en laat dat nu net deze geweldige wedstrijd geweest zijn!

Met zes opeenvolgende overwinningen en een ongekend gevaarlijke aanvalstrio voorin was Nederland overduidelijk het sterkste land van het toernooi. Daar twijfelde niemand in de oranje Grolsch Veste na afloop toen het stadion werd omgebouwd tot een euforisch feestpaleis om de historische overwinning met eeuwigheidswaarde te vieren.

 Vlnr: Renske - Maud en Tess