Jaaroverzicht 2019: Oktober tot en met December

Het einde van 2019 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 4 en tevens het laatste: Oktober, november en december.

Een van de meest gelezen items met veel impact was het overlijden van Theo Nollen (90) In 1945 nam hij met zijn vrouw Mieny de bakkerij van oprichter (en de gelijknamige vader) Theo Nollen over. Zij zorgden zij ervoor dat heel Hengevelde onbezorgd kon genieten van de smaak van pure ambacht. Hoewel zoon Vincent de leiding al jaren geleden overnam, bleef Theo meewerken in het familiebedrijf. Theo was een echte handelsman. Hij zat het liefste op de weg en was dan ook een graag geziene dorpeling op zijn venterskar. Tot afgelopen zomer genoot hij hier nog van en ging pas in juli van dit jaar echt met pensioen, waarover Wegdamnieuws nog publiceerde.

 
Het stuk over ‘Rudi Buschers ontvangt Koninklijke onderscheiding’ kon ook rekenen op een verdiende dosis belangstelling/ Het CDA-raadslid uit Bentelo nam vanavond na bijna 17 jaar afscheid van de gemeentepolitiek in Hof van Twente.  Hij ontving daarvoor een Koninklijke onderscheiding uit de handen van burgermeester Nauta. Hij stopt om gezondheidsredenen met het raadswerk.
 
Over verdiend gesproken: Wim en Truus Sander winnen 5e Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs! Tijdens de jaarvergadering van Stichting Zomerfeesten Hengevelde was er de uitreiking van de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs oftewel het Hengevelds Compliment.  De prijs die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt ging naar het echtpaar Wim en Truus Sander, vrijwilliger(s) die zich zich samen op vele fronen dagelijks inzetten voor de belangen van de Hengeveldse gemeenschap. De winnaar(s) zullen tevens een geldbedrag van 500 Euro ontvangen van de Hengeveldse Zomerfeesten die besteed kan gaan worden aan een doel naar keuze.
Hulde voor Wim en Truus!

 
Sinterklaas feestelijk onthaald in Hengevelde met oude brandweerwagen! De pieten hadden speciaal voor de Sint een oude brandweerwagen geregeld, waar Sinterklaas bovenop stond! Het werd een ware hit op deze site!
 
Opmerkelijk was het grote aantal lezers voor de kersverse prins van de Goorse carnavalsvereniging Sterzo. Na 30 jaar jaar geen revue voor Mark Escher:
“Dat was even wennen na dertig jaar mee te hebben gedaan! Begon mark. “Dit jaar heb ik besloten om niet meer mee te doen, ik merkte dat ik minder gemotiveerd was en dat kan en mag natuurlijk niet. Tegenover het Hengeveldse publiek maar zeker ook tegen de revuegroep.
Deze mensen zijn al vanaf ruim voor de vakantie bezig om wat moois op de planken te zetten; Jaar na jaar na jaar. Ze lijken te putten uit een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Hiervoor heb ik veel respect grote klasse. Zelf zat ik ook jaren in deze groep en nu voor het eerst in jaren niet. Op zich bevalt het goed maar het kriebelt wel en zaterdagavond zeker op het moment dat ik zelf theater de Marke zat.
Wat uiteraard in deze serie niet kan ontbreken: Nieuwe prins de Höftemennekes gepresenteerd!
Vanavond is de nieuwe prins de Höftemennekes gepresenteerd: Edwin Tuinte! Hij treedt daarmee in de voetsporen van vader Hennie die in het jaar 1975-1976 de scepter zwaaide! De belangstelling voor dit nieuws was dermate groot dat de site door overbelasting geruime tijd offline was!
Middels een veiling werd de nieuwe hoogheid vanavond bekend gemaakt. Patrick Broshuis, Jan Semmekrot, Stephan ter Doest, Don Wentink, Maurice Workel en Edwin Tuinte werd gesommeerd om te gaan staan voor het startbod van 50 euro. Een voor een vielen de kandidaten af en zo bleven er nog 2 over. De vraag kwam voorbij als wie wil het worden en tellingen als: Hij heeft 2 kinderen. Wie heeft er een bril: In ieder geval de prins? Het zou iemand worden met een bril….
Veel impact hadden de items van de boeren in strijd met de stikstof crisis, geen enkele uitgezonderd. We hebben er maar een uitgepikt, ze zouden allen in dit overzicht terecht gekomen zijn:
 
De Hengeveldse loonwerkers aan het woord: ”Een dag om nooit te vergeten!
Zowel voor Geurs Loon- Grondverzet en Transport als Loonbedrijf Pelle begon de dag van dinsdag rond de klok van 2.00 uur in de nacht! Jelle Vogt van Geurs en Rob Pelle zijn onafhankelijk van elkaar samen met enkele collega’s per trekker naar Den Haag gereden om te demonstreren tegen het stikstofbeleid. Beide vertellen hier in dit item over hun ervaringen op deze bijzondere dag.
 
En nu op naar 2020!