Buitenlands Wegdamnieuws deel 4

Wegdamnieuws is bezig met een serie over Hengeveldse jongeren, die voor langere tijd in het buitenland verkeren. Vandaag de beurt aan Merle Kuipers, die voor een lange periode in Australië bivakkeert: Op vrijdag 18 september begon het avontuur, op dat moment stapte ik in het vliegtuig van Schiphol naar Taipei (Taiwan). Na een tussenstop van 10½ uur - die verrassend snel voorbij gingen - vloog ik naar Brisbane. Australië, het land waar ik al sinds 8 jaar van droomde. Eindelijk was het zover! En de laatste uren in de lucht waren dan ook puur genieten. Het lag al onder me, ik kon het al zien! Die zondag landde ik en de eerste drie dagen bleef ik in een hostel in Brisbane, gezellige, een beetje vreemde maar vooral uitgeputte dagen. Jetlag wat is dat?! Dacht ik de eerste dag. Tot dag twee voorbij kwam, ik was compleet gesloopt. De 37 uur durende reis die ik gemaakt had hakte er in. Op woensdag 23 september was ik al wat meer uitgerust en kwamen Latasha en Charly Escher me ophalen bij mijn hostel.

"Na 8 jaar zag ik Australië onder mij".

Een dag en nacht Surfers Paradise en Gold Coast met oma Ellenore en vervolgens naar de rest van de familie aan de Sunshine Coast. Daar waar ik nu nog verblijf tot aanstaande zondag. Het is heel erg leuk om ze weer te zien en te spreken. De afgelopen week hebben ze me mega goed geholpen met het opzetten van mijn leven dat ik het komende jaar wil gaan beleven. Van bankrekening tot telefoon kaart naar busjes, kenteken en registraties, noem maar op. Sommige dingen gingen sneller dan andere maar het is nu allemaal voor elkaar. Ik heb een super leuke en gezellige tijd gehad hier bij de familie Escher maar, ook veel zin om door te reizen naar het zuiden van dit prachtige land. Heel veel groetjes vanaf de andere kant!

Wist je dat:

-Je heel misselijk word van bijna 2 dagen lang alleen maar vliegtuig voedsel eten?
-Ze mijn naam hier niet kunnen uitspreken en de meeste mensen me Mell, Mello, Mullé of Murlé noemen?
-Je geld opeens veel meer waard lijkt? (Vergis je niet. Het is helaas niet zo )
-Links rijden in een schakel auto een HEL is maar een automaat me prima afgaat?
-Als ik Skype met de familie in Nederland met de familie uit Australië ik gek word en de 2 talen compleet door elkaar uitspreek en ze me gelukkig van bij de kanten gewoon nog kunnen verstaan? (vraag me niet waarom ik niet gewoon 1 taal kan op dat moment )
-Ledikantje, bouwvakker, schoolvakken en kok hier als scheldwoorden worden opgevat? ( pas dus op wat je zegt in het Nederlands )
-Ik mijn eigen busje (campervan) heb gekocht?
-En dat Grolsch bier hier gewoon in de sommige drank winkels te koop is?
Nee, wist ik ook niet!

Ik ben nu bij de familie Govert Brummelhuis voor een dagje, voor de rest heb ik nog geen plannen ik ben nu in het centrum van Byron, ze hebben veel open mic avonden hier. Daardoor heb ik veel mensen ontmoet! Verder? Kiek'n wat 't wordt haha! We houden jullie op de hoogte!

"Mijn busje!"

"In  Australië boerenkool gekookt voor de familie Escher met Latasha".