Buitenlands Wegdamnieuws: Merle Kuipers deel 2

Wegdamnieuws is bezig met een serie over Hengeveldse jongeren, die voor langere tijd in het buitenland verkeren. Vandaag deel 2 van Merle Kuipers. (KLIK HIER VOOR DEEL 1) 
Het is alweer drie maand geleden dat ik mijn reis begon. In mijn eerste deel heb ik verteld over mijn eerste ervaringen hier in Australië en over mijn verblijf bij familie. Jan Escher en Govert Brummelhuis. Maar daarna begon het pas echt! Op mezelf, weg van bekenden .Ik kwam er al snel achter, dat als je reist, je nooit alleen bent. Ik ben op 4 oktober weg gereden bij de familie Brummelhuis richting Byron Bay. Govert had me in Byron Bay al rondgeleid dus ik wist de mooiste plekjes al te vinden. Zo kwam ik ook bij The Arts Factory:

Beachparty

Een mega mooi hostel waar in totaal 500 mensen kunnen verblijven. Er zijn er veel ‘door’ reizigers die in de gedeelde kamers slapen, maar ook is er de jungle. Hier wonen rond de 250 reizigers in tenten, net een festival! Er zijn reizigers die hier voor een paar weken wonen of een paar maand maar er was ook al een aantal dat daar 3 tot zelfs 8 jaar lang al woont.
Dan heb je naast de kamers en de jungle natuurlijk het parkeer terrein waar ik in mijn bus 2 maand lang gewoond heb tussen een bult andere busjes met backpackers.

Op mijn eerste dag in The Arts Factory maakte ik gelijk al een boel vrienden. Er was een aantal mensen muziek aan het maken en ik schoof aan. We vormden al snel een groep van 15 tot 20 backpackers. We noemden onszelf The Arts Family. We hingen elke dag met elkaar rond en hebben veel gelachen, gefeest, gedronken, naar het strand gegaan maar vooral niet te veel gedaan. En daar waren we heel goed in.

Open Mic bij The Byron Bay Brewery

Na een week of 3 á 4 gingen er een hoop uit de groep weg om verder te reizen. Maar er kwamen ook elke week weer nieuwe mensen bij. Zo hielden we continu een hele leuke Arts Family.
Naast de Arts Family ging ik ook heel veel om met twee Canadese broers. Zij maken samen muziek en zo speelden we veel met elkaar en met anderen. Elke dinsdag speelden we de talentenshow bij het hostel, elke woensdag de open mic bij een café en meestal probeerde ik zelf elke week een optreden te regelen bij een café op het terras. Naast dit alles speelde ik ook op straat om wat geld te verdienen. Zo kon ik mijn huur en eten goed betalen.

Joost, Jolien en ik op de parkeerplaats bij Arts Factory

Na 1 maand en 1 week in The Arts Factory te wonen en een soort thuis te hebben opgebouwd kwamijn Joost Buschers en Jolien De La Rue (vrienden uit Bentelo) aan bij The Arts Factory. Zij reizen samijn ook door Australië. Ik was heel erg blij ze te zien en vond het heel fijn ze om me heen te hebben. Een beetje van thuis in mijn nieuwe huisje., zo voelde het!
Samijn met alle mensen die ik al kende en met Joost en Jolien hebben we heel veel lol gehad vooral veel aan het zwembad gelegen en elke dag volop genoten.

The Arts Factory, wat mooi. Ook Byron Bayis een geweldig dorp vol hippies, vriendelijkheid, niks is te gek, en maak je vooral niet druk. Wat heb ik een heerlijke tijd gehad daar en ook een boel van de omgeving gezien.

Maar toen.... Toen was het na 2 maanden tijd voor mij om te gaan. Weg uit The Arts Factory, weg uit Byron Bay, weg van alles wat ik had opgebouwd en iedereen die ik kende. Dat deed me wel zeer maar het was tijd voor nieuwe travels, meer zien en door reizen.
Samijn met Joost en Jolien reisden we via een groot stuk binnenland in 3,5 week van Byron Bay naar Batemans Bay.
Een mega mooie, bijzondere, leerzame en unieke ervaring.

We reden bijna iedere dag. Soms om de dag en dan reden we ongeveer 200 tot 300 km. Dit klinkt niet als veel, maar de wegen waren dan ook vaak vrij heuvelachtig en is harder rijden dan 40 tot 60 km per uur niet mogelijk. Of we reden over alleen maar vlakte waar je 100 mag. Dat schoot natuurlijk mooi op.

Ik miste Byron Baywel en vond het afscheid wel lastig. Joost en Jolien hielpen me goed bij het loslaten.
Onderweg zagen we prachtige dingen zoals, kangoeroes, koala's, spinnen en andere rare insecten, een bult kaketoes en allerlei andere kleurrijke vogels. Dat allemaal in het wild en van heel erg dichtbij. Ook keken we naar de mooiste zonsopkomst en ondergang die ik ooit gezien heb. 's Nachts is de lucht zo vol met sterren dat het bijna niet te beseffen is.

We kampeerden vrijwel altijd op gratis campingplekken. Je mag hier overnachten en het enige wat er soms is, is een klein toilet gebouw (zonder douche).
Gelukkig hebben we allebei een goede bus compleet beladen en ingedeeld met van alles en nog wat om te overleven in het wild.

Na de 3,5 prachtige weken was het voor mij tijd om ook van Joost en Jolien afscheid te nemijn. Een vriendin van me uit Byron Bay woont nu in Melbourne in een huis en vroeg me of ik geïnteresseerd was om bij haar te wonen. Ze woont er met 3 jongens en 1 ander meisje. Maar 1 jongen en het meisje gingen voor een maand weg. In die tijd kan ik in hun kamer verblijven. Zonder enige twijfel was mijn antwoord, JA!!
Ik reed in 2 dagen van Batemans Bay naar Melbourne.

En hier lig ik nu dan. In Melbourne op mijn eigen slaapkamer. Het is wel lekker zo na ruim 3 maand in een bus te hebben gewoond. Het huis is super en de mensen zijn te gek! Iedereen is muzikant dus er wordt elke dag volop gespeeld. Ook speel ik hier in Melbourne op straat om wat geld te verdienen. En dat gaat me heel goed af, al zeg ik het zelf ha ha!

Mijn volgende stap is ‘farmwork’ doen in februari en maart. Werken op een fruit boerderij; veel geld verdienen om verder te reizen. Maar nu eerst volop genieten van Melbourne en alle mensen om me heen.

Ik mis thuis soms natuurlijk wel een beetje. Maar het gaat eigenlijk heel erg goed.

Ik heb super leuke en gezellige feestdagen gehad en ik hoop jullie allemaal ook. Kerstgevoel? Heel apart! Ik heb totaal geen kerstgevoel gehad en echt geen benul dat oud en nieuw overmorgen is.
Kwam ik vanmiddag achter. Ik dacht dat volgende week ergens was haha.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2016 en heel veel groetjes vanaf de andere kant!

Enkele dieren die we onderweg zo al tegenkwamijn

Blij dat ik bij de scouting zat! Kwam goed van pas op het momijnt dat er geen douchevoorziening aanwezig was!

Zo bouwden we elke dag ons eigen plekje