Buitenlands Wegdamnieuws met Stef Wolters

Wegdamnieuws is bezig met een serie over Hengeveldse jongeren, die voor langere tijd in het buitenland verkeren. Vandaag Stef Wolters: Voor mijn stage ben ik naar Spanje gegaan, om specifiek te zijn Castellón de la Plana. Castellón de la Plana is een stad in de buurt van Valencia met eigenlijk alles wat je nodig hebt, wekelijkse evenement, food festivals en genoeg interessante locaties in de buurt om te bezoeken. Ook de kamer die ik had gevonden zat op een leuke plek, bijna direct naast het station, supermarkten op de hoek en natuurlijk ook het café op kruipafstand. Dus gezien de locatie had ik al een goed begin voor mijn stage periode hier in het warme Spanje. Ik loop stage bij Clausell Studio, een kleine ontwerpstudio in Almassora. 

De studio ligt op ongeveer 9 kilometers van mijn huis en gezien het heerlijk weer is hier in Spanje (zelfs nu de winter periode is begonnen) ga ik elke dag op de fiets naar stage toe. Het verkeer hier is nogal gevaarlijk en ondanks dat er meer glas op de weg ligt als in de plaatselijke glasbak is het toch een makkelijke manier om overal te komen hier.

stef 2

Clausell studio

Op stage ben ik met veel verschillende dingen bezig en ik krijg ook lekker de vrijheid om projecten in mijn eentje te mogen aanpakken. Zo ben ik veel bezig met het ontwikkelen van een aantal producten en doe ik veel onderzoek naar het oplossen van verschillende problemen.. Tussen al deze projecten door zijn ik en mijn werkgever aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een product catalogus waarbij wij de foto’s van de nieuwe product lijn mochten maken. Hiervoor moesten we een aantal voorbeeld omgevingen maken en vaak naar afgelegen locaties in de bergen reizen om bepaalde foto’s te maken.

Afbeelding 3 Een van de vele foto's voor de catalogus van Sanycess
Naast stage lopen is er ook genoeg tijd voor andere dingen. Zo heb ik een aantal bezoekjes gehad van mijn vriendin, wat studiegenoten en ook mijn familie die voor een weekendje langs kwamen. Dit was een goeie rede om alle toeristische plekken in Valencia goed uit te pluizen en ook op zen Spaans te genieten van een goed biertje tijdens de siësta.

Afbeelding 4 De familie die me kwam opzoeken in Valencia

Afbeelding 5 Parc Gulliver

Afbeelding 6 Ciutat de les Arts i les Ciències
De fiets is mijn grote vriend geweest hier gezien er ontzettend veel te beleven valt rondom Castellón de la Plana. De stad ligt op een klein kwartiertje fietsen van de kust, dus tripjes langs de boulevard en lekker bakken op het strand was dus een snelle keuze. En voor de momenten dat ik wat fanatieker wou gaan fietsen waren er ontzettend veel mooie natuurgebieden, meren en bergen om te ontdekken en met dit soort tripjes heb ik dan ook veel van mijn weekenden gevuld.

Afbeelding 7 Embassament del Sitjar 1

Afbeelding 8 Dessierto de las Palmas

Voor mijn stage afgelopen is ga ik eerst nog even genieten van de feestdagen terug in de lage landen en ga proberen om nog zo veel mogelijk interessante dingen te beleven en ontdekken in de laatste paar weken van mijn stage. Maar tot die tijd, Salút en tot snel!

Afbeelding 9 Centrum van Valencia

Afbeelding 10 Stierenrennen in Almassora

Afbeelding 11 Embassament del Sitjar 2

stef 3