Moestuincursus Gezond eten uit eigen tuin!

Verse groente uit eigen tuin is niet alleen gezond, maar het smaakt ook lekkerder! Maar hoe doe je dat, groente verbouwen? Om dat te leren organiseert de Reggetuin  Hof van Twente in samenwerking met de gemeente en Derk Huizinga van ‘Eigen moestuin eigen voorraad net als vorige jaar, een cursus moestuin aanleggen en groente en fruit conserveren’ in de Reggetuin bij de Stadslandbouw Hof van Twente, Kerkstraat 123D in Goor. Iedereen kan meedoen!

Opzet van de cursus

De geheel biologische cursus is laagdrempelig en concreet en bestaat uit:

1 informatie avond in de Reggetuin :

29 maart 19.3020.30 uur

5 moestuin werkbijeenkomsten in de Reggetuin :

15 april 9,30-12.00 uur

10 mei 19.00-21.30 uur

7 juni 19.00-21.30 uur

23 augustus 19.00-21.30 uur

7 oktober 9.30-12.00 uur

2 workshops conserveren

13 september groente conserveren 19.00-21.30 uur

11 oktober fruit conserveren 19.00-21.30 uur

Er is telkens een kort theoretisch en een uitgebreid praktisch gedeelte
Bij elke bijeenkomst wordt een hand out uitgereikt
In de periode van 15 april tot eind oktober is voor de cursisten een gezamenlijke moestuin beschikbaar in de Reggetuin, waar dagelijks naar harte lust ge(moes)tuiniert mag worden

Aan het eind van de cursus kan iedereen zelfstandig een moestuin aanleggen, zaaien, planten, bemesten, onderhouden en conserveren.

Eigen moestuin en voorraad

Met een kleine, gemakkelijk te onderhouden moestuin krijg je al veel opbrengst, bijvoorbeeld je eigen sla, worteltjes en boerenkool. Leuk om je zelf gekozen groente te zaaien en te planten, spannend om te zien hoe alles groeit en om het ten slotte zelf allemaal te oogsten. En om te conserveren, zodat je kunt wecken of fermenteren, chutney of vruchtenlikeur kunt maken. Zo kun je alle overschotten van je tuin gebruiken en hoeft er nooit meer voedsel te worden verspild

Aanmelden

De Reggetuin en de gemeente hechten veel belang aan het bevorderen van een duurzaam bewustzijn en een gezonde leefstijl. Daarom kan de gehele cursus van 7 bijeenkomsten van 2,5 uur worden aangeboden voor 50euro per persoon. Om deze cursus voor iedereen toegankelijk te maken is in overleg korting mogelijk.

Dit is inclusief          

zaai- en plantgoed
hand outs
kookfaciliteiten tijdens de workshops

U kunt zich aanmelden via trudioolhorst@outlook.com

Er kunnen maximaal 20 personen aan de cursus deelnemen.

Een unieke kans om de basisvaardigheden te leren voor je eigen voedselvoorziening!