Goede doel Kroamschud’n 2018: Ronal MC Donald Kinderfonds

RONALD MCDONALD HUIZEN. We kennen allemaal wel iemand in onze directe omgeving die hier gebruik van heeft gemaakt! Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. Als je kind ziek is, wil je als ouders zo dicht mogelijk in de buurt zijn. En als het een handicap heeft, wil je dat het zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn of haar leeftijdgenootjes. Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie in Nederland.

De route naar de levende kerststal is gratis, maar er staat uiteraard wel een bus voor een vrije gift. De opbrengsten van het evenement gebruikt de Ouderraad van de Petrusschool voor allerlei zaken die binnen het onderwijs en het schoolgebeuren zorgen voor wat extra’s voor de leerlingen.

Jaarlijks koppelt de organisatie van Kroamschudd’n in Hengevelde een extra goed doel aan dit evenement. Dit goede doel ontvangt (afhankelijk van de totale opbrengsten) een substantieel bedrag (vorig jaar was dit €3000,-).  De leraren van de Petrusschool besteden zoals elk jaar in December op een educatieve wijze ruim aandacht aan het goede doel zodat het ook voor de kinderen te begrijpen is. We hebben dit jaar gekozen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Kinderfonds levert een positieve bijdrage aan de gezondheid van zieke of gehandicapte kinderen en aan het welzijn van deze families. Bijna iedereen kent wel iemand die wel eens gebruik heeft moeten maken van de alom bekende Ronald McDonald huizen. Als ouder wil je er altijd voor je kind zijn. Zeker als het op zijn kwetsbaarst is. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen.