dinsdag 21 augustus 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hoort Fred Rijkens wel thuis in de politiek?

  • zondag, 29 mei 2016 07:00
  • Geschreven door 

Politici lijken soms relatief gemakkelijk met leugens weg te komen, zo ook de fractievoorzitter van de PvdA in de Hof van Twente. Wethouder Harry Scholten, van dezelfde gemeente, stuurt een privé Whatsapp bericht richting de redactie van deze website nav de twee ingezonden brieven van de dochters van Mien Groot Kormelink. Scholten zei dat ‘een correctie wat hem betreft voldoende geweest was in plaats van de ingezonden brieven van de dochters in zijn geheel te plaatsen’. Vervolgens laat Rijkens een lastercampagne los op Scholten die zijn weerga niet kent. Hij blijft al weken volhouden dat Scholten druk heeft gelegd op de redactie van Wegdamnieuws waardoor het artikel van de site is verwijderd. Zonder enige verifiëring verstuurt hij persberichten richting diverse media.  Zelfs nadat Fred diverse keren op zijn leugens is gewezen, laat hij op 14 mei in de Twentsche Courant Tubantia optekenen: “Volgens Raymond Wegdam van de site had wethouder Scholten, ook inwoner van Hengevelde, hem onder druk gezet die brieven van Wegdamnieuws te halen”. En de PvdA zag dat het goed was. Althans, niemand die belang lijkt te hebben bij de waarheid, het belang om Harry Scholten te beschadigen weegt blijkbaar zwaarder.
Fractiesecretaris Roel Bergman neemt richting de redactie afstand van het persbericht, naar buiten toe zwijgt ook hij.

Waar ik dagelijks steeds meer moeite mee heb, is het gemak waarmee politieke ambtsdragers liegen alsof het gedrukt staat. Met de regelmaat van de klok. En dat er eigenlijk geen sanctie op staat. Wat dat beeld nog het meest accentueert, is het nonchalante gemak en gewoontegetrouwe dat er aan is gaan kleven.

Tegenwoordig wordt iemand pas weggestuurd als zijn geloofwaardigheid onder nul zakt en hij meer en meer voor zijn partij een last wordt bij komende verkiezingen.
Dat moment is wat mij betreft gekomen.

Raymond Wegdam

Laatst aangepast op maandag, 30 mei 2016 00:40
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

EEN VOGEL IS NOOIT BANG DAT ZIJN TAK BREEKT
HIJ VERTROUWT NIET OP DE TAK MAAR OP ZIJN VLEUGELS

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren