Met ten Buuren stadse avondritten in Deventer

Veel verbaasde gezichten deze woensdagavond in de Deventer binnenstad. Niet zo vreemd, want hoe vaak rijdt er nou een peloton mountainbikers in het donker door de straten? Het betrof hier de 27 deelnemers, onder wie twee instructeurs, aan de 2e Urban MTB Evening Challenge. Peter ten Buuren: "Het was echt super, met zo'n 30 man 's avonds door Deventer fietsen. Vanaf de Brink langs de IJssel en via diverse paadjes en trapjes na 2 uur weer terug naar het beginpunt. Het is de deelnemers blijkbaar goed bevallen, Ze komen allen terug op 18 maart!"

Ongeveer twee derde van de rijders droeg een opvallende koplamp. Dit gold onder anderen voor de neef van Peter, organisator Paulo ten Buuren uit Deventer. De 36-jarige mountainbiketrainer van wielervereniging DRV De Zwaluwen had als extra instructeur zijn neef uit Hengevelde ingeschakeld. "Je zag veel mensen naar ons kijken, de meesten vonden het heel gaaf", vertelt Paulo de dag na de 23 kilometer lange tocht. Volgens Paolo is hij de enige die dergelijke stadse avondritten in Deventer verzorgt. "Het rijden in het donker geeft aan de mountainbikesport beslist een extra dimensie", stelt Ten Buuren. "Dit is natuurlijk helemaal geweldig!"

Wie deze sensatie ook wil ervaren, die kan woensdag 18 maart meedoen aan de volgende Urban MTB Evening Challenge, zie onder:

De start is ook dan om 20.00 uur bij de fontein op de Brink in Deventer.

Deelname kost 7,50 euro. Aanmelden via

info@noaberbuitensport.nl.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van noaberbuitensport of surf naar www.noaberbuitensport.nl.