dinsdag 17 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

COOP Hengevelde op 100

  • woensdag, 20 december 2017 07:38
  • Geschreven door 

De samenwerking tussen ondernemers en gemeente heeft dit jaar maar liefst 107 matches opgeleverd tussen werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat betekent dat het doel van 100 matches ruimschoots is gehaald. Kandidaat Bianca en ondernemers Carla en Stefan Hemel van COOP Hengevelde ontvangen uit handen van wethouder Pieter van Zwanenburg een taart ter ere van de 100 behaalde matches.
Meldde wethouder Pieter van Zwanenburg half november nog vol verwachting dat het aantal met 84 matches op schema liep, nu is hij bijzonder tevreden met dit mooie resultaat:

 “Ja, ik kan wel zeggen dat ik echt trots ben op iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Ik wens alle werkgevers en werkzoekenden die zijn gematcht heel veel succes! Natuurlijk allereerst dank aan de ondernemers, de werkcoaches en de partnerorganisaties als de SWB en Werkplein Twente. Daar wil ik wel echt bij noemen dat er veel meer mensen betrokken zijn bij het maken van de matches. Uiteraard de kandidaten die gemotiveerd laten zien dat ze echt aan de slag willen, maar ook consulenten en ondersteunende medewerkers van de gemeente. Dat mag best een keer gezegd worden.”

Over wat dat voor 2018 betekent is de wethouder duidelijk: “We zien dat verschillende partijen elkaar steeds beter weten te vinden. Inmiddels zijn er extra werkcoaches aangesteld om specifieke groepen als statushouders en ouderen gericht te kunnen helpen bij het vinden van passend werk. Voor 2018 staat de teller weer op nul en gaan we vol verwachting voor minstens 150 matches. Het wordt weer een hele klus, maar heb ik er alle vertrouwen in.”

Duurzaam aan het werk
Een zogenoemde match ontstaat wanneer een lokale werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt een (tijdelijke) werkplek mag invullen bij een ondernemer, bij voorkeur in de Hof zelf. Het doel is om werkgelegenheid te stimuleren en de beroepsbevolking in de Hof zo duurzaam mogelijk aan het werk te krijgen en te houden. Een afstand tot de arbeidsmarkt kan bijvoorbeeld ontstaan door een (lichamelijke) beperking, schulden of een taalbarrière.
Het netwerk Hofwerkt is een initiatief van de gemeente en het ondernemersplatform Hof van Twente.

Laatst aangepast op woensdag, 20 december 2017 07:41
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

bitcoin conversion rate history