Pieter Column (4)

Hoe de beste voetballer van W.V.V. naar Madrid verkaste en als bijzondere bisschop Hengevelde weer bezoekt
Yvon Jaspers gestrand in Hengevelde
Snelle oplossing voor het gebrek aan oplaadpunten in Hengevelde
Lennard Kiezenbrink, als bijna ex-watje, nu al op solo toer
Linde Tijhof met aanmoedigingsprijs, op weg naar de top
De blauwe Vlaamse Gaaien (the Blue Jays) pakken de nieuwe Herberg de Gebrande Waateren in met een muzikaal Sinterklaaspapier
Machtswissel binnen de Höftemennekes leidt (lijdt) tot speculaties
Ongelofelijk. In de vorige eeuw was het een complete sensatie. De beste voetballer van W.V.V. vertrok naar Madrid. Waarschijnlijk speelde hij bij Real Madrid. Hij hield namelijk van witte shirtjes. Of hij daar ook echt gevoetbald heeft, is mij niet bekend. De geruchten gingen wel dat hij een rijkelijk pepernotencontract heeft ontvangen. 

Maar zijn gevoelige vingers streelden hem echter een heel andere richting op. Hij volgde zijn gevoel: hij werd bisschop! Last van het celibaat had hij niet. Binnenkort bezoekt hij als bijzondere bisschop, weer de kinderen van Hengevelde. Van vaardige voetballer tot bijzondere bisschop. Wat een blij bericht! Hij heeft trouwens voor de wintermaanden een paleis laten bouwen aan de Bentelosestraat. Zet je voetbalschoenen maar!

Zomaar een vrijdagmorgen bij de visboer in Hengevelde. Opeens stopt daar pontificaal voor de kerk een bruingele terreinwagen. Verward stapt er een onzeker typetje uit. Ik kon m’n ogen niet geloven. Ja, het was Yvon Jaspers. Jullie kennen haar zeker wel van “Boer zoekt vrouw.” Ik ben wel geen boer die op zoek is. Maar toch verzamel ik alle moed en verwelkom haar in ons mooie dorp. Ze zei dat ze op zoek was naar boer Meindert in Kerspel Goor. Ik stuurde haar terug en zei: “Rijd niet te hard, want je gaat er zo aan voorbij!” In Kerspel Goor woont Meindert die nu Bertha en Loesje als logees heeft. Vandaag moet melige Meindert kiezen. Gaat hij voor lieve Loesje of kiest hij bezige Bertha. Ik ben benieuwd hoe dat afloopt? Ik ga zeker naar de voorstelling voor de ontknoping.

In Kerspel Goor een toneelvereniging. Waarom hebben we in Hengevelde geen toneelvereniging? Vroeger was er wel een heuse toneelvereniging: ”De Wegdammers”. Bekende spelers waren o.a. Arnold Wegdam en Herman Klaver. De repetities waren in een eierloods van Wegdam. Heel veel uitvoeringen op diverse locaties. Een echte regisseur schroefde de acteerprestaties op tot grote hoogte. Deze regisseur was Joop Biekman. Begin jaren 70 van de vorige eeuw, heb ik nog les gehad van hem. Wat een toeval!

Het oplaadprobleem van fietsen en auto’s kan heel snel worden opgelost. Technische koppen van verschillende Hengeveldse bedrijven, hebben een ambitieus plan gelanceerd. Bij een aantal lantaarnpalen in Hengevelde kunnen we onze voertuigen opladen. Wat heb je nodig? Natuurlijk een elektrische fiets of auto. Daarnaast een oplaadkabel en een pinpas. Je toetst een bedrag in en je voertuig loopt vol met stroom. Intussen kun je winkelen of cafés bezoeken in Hengevelde. Is de transactie voorbij, dan krijg je een bericht op je telefoon. Hoe simpel klinkt dat? Het laden gaat het snelst wanneer de lantaarnpaal niet brandt. ‘t Is maar dat je het weet!

Vorige week ben ik naar Herberg de Gebrande Waateren geweest. Er was een optreden aangekondigd van de Blue Jays en the Monoman. Verrassend zag ik 5 enthousiaste dames en één man. Aan de linkerkant, op een betonplek van Geurs, zat Frank Slijkhuis. Hij had wel lef! Zat wel op een veilige afstand. In het begin was de samenwerking nog wat aftastend. Maar na een aarzelend begin werden veel nummers meerstemmig en mooi gezongen. Hulde aan Anouk, Anouk, Debbie, Jolande en Marije. Het grootste compliment gaat echter naar Frank. Hij speelde goed en hield de dames goed in toom en op toon! Hij doet me trouwens denken aan Mark Knofler van de Dire Straits. Die bespeelde zijn gitaar ook altijd binnen een vierkante meter! Daarna het optreden van Lennard Kiezenbrink als the mono man. Hij is nog niet eens een ex- Watje en begint nu al met een solocarrière! Hij neemt de zaal mee van Hengevelde naar Dublin en Belfast. Wij hebben erg genoten van deze muzikale duizendpoot! Naast Belfast had ik iets teveel genoten van bier en borrel. Toen ik naar huis liep, voelde ik de “geneugten” van de bijzondere avond.

Vorige week heeft Linde Tijhof de aanmoedigingsprijs ontvangen tijdens de hofpopvoices in de Reggehof in Goor. Een veelbelovend talent met goede zang en performance. Haar zangkwaliteiten past ze ook heel goed toe bij het streetdancen. Jong aanstormend talent dat over een paar jaar gaat optreden bij de carnaval en de zomerfeesten. Ik zal haar goed in de gaten houden. Ga zo door Linde!

Vorige keer berichtte ik over de nieuwe prins Carnaval John. Een groot feest voor de Höftemennekes en de Gorsveldweg. Nu komt daar opeens de machtswisseling binnen de Carnavalsvereniging. Waarschijnlijk is de combinatie president en wethouder niet werkbaar. Hoge bomen vangen veel wind. Maar toch denk ik anders. De president en de prins carnaval mogen geen buren zijn. Burenverstrengeling kan leiden tot veel carnavals spagaten. Onwerkbare alaven! Daarom moet Harrie Scholten zijn presidentschap wel opgeven. Hij woont gewoon te dicht bij de prins carnaval. Frank de Wit woont op veilige afstand. Maar misschien zien we Harrie toch nog wel eens een keer terug als een echte president(commissaris)!

Ik vlieg weg.........
Pieter Column