De column van Pieter (2)

Naam nieuwe prins carnaval “gelekt”.
Daan Tuinte geeft les aan onze koning
Gevangenisstoel Huttenkloas naar Varenbrink
Meer namen juryleden van “The Voice Senior” zijn bekend
Straatnamen voor de nieuwbouwwijk
Maud Koster op weg naar Oranje
M’n eerste verslag van mijn dronevlucht boven Hengevelde, heeft veel tongen losgemaakt. Bij het dames- en herenkoor gonst het van de geruchten. Wie gaat zich aanmelden voor “The Voice Senior” op de zaterdagmiddag van de Zomerfeesten? Er zijn veel talenten. Het belooft een mooi spektakel te worden! Aanmelden kan via Wegdamnieuws. Natuurlijk hoor ik in de wandelgangen ook de namen van potentiele juryleden, m.n.. Anouk Kiezenbrink en Henk Schaap worden genoemd. Ik weet alleen nog niet of ze al gevraagd zijn en of ze wel verstand van muziek hebben. Spannend. Al met al een programma met potentie en heel veel publieke belangstelling. Hengevelde staat altijd open voor vernieuwing en heeft lef. Bij de opening van de “Herberg de Varenbrink” heeft de nieuwe eigenaar wel iets heel origineels bedacht. 

Heel vroeger kwam de plaatselijke boef en moordenaar Huttenkloas geregeld iets drinken bij Varenbrink. Na z’n arrestatie heeft Huttenkloas maanden vastgezeten op een gevangenisstoel. Deze stoel is nu nog te bewonderen in het Palthemuseum in Oldenzaal. Deze stoel, wel een
replica natuurlijk, krijgt een prominente plek bij de opening. Op de dwangstoel voor een leuk kiekje! Wie heeft dat nog?

Over het Ruperterve gevlogen zie ik waarschijnlijk een seniorenelftal spelen. Ze spelen zeer traag en zijn niet echt vooruit te branden. Betekent WVV dan toch Wegdamse Veteranen Vereniging? Of heeft WVV al een afdeling loopvoetbal, waarbij je niet mag hardlopen. Lichamelijk contact is uit de boze.
Beter is de ontwikkeling van de rijzende ster Maud Koster. Dit talent is op weg naar het Nederlands Voetbalelftal. De trots van Hengevelde en omgeving. Van groen/geel naar Oranje. Dat zal wat zijn! Intocht via de Bolscherbeek!

Boven de nieuwbouwwijk mijmer ik over de naamsgeving van de straten. Heeft Hengevelde daar inspraak in? Er is al een Kormelinkstraat(pastoor 1932- 1943) en Van den Brinkstraat(pastoor 1968-1977). Hengevelde heeft al een Rupertserve, Pellehof en de Bomhof. Misschien past in de nieuwbouwwijk wel de “meester Piet Wassenbergstraat”. Jarenlang was hij hoofd van de lagere school in Hengevelde . Tevens was hij actief als dirigent van het kerkkoor. Misschien heeft hij nog wel veel meer voor de gemeenschap Hengevelde gedaan. Een “Piet Wassenbergstraat” zou niet misstaan in Wegdam!

Maar het topnieuws was wel de techniekles van Daan Tuinte. Hij gaf namelijk les aan niemand minder dan onze koning. Koning Willem Alexander was een aandachtig toehoorder van Daan. Misschien kan onze koning nu eindelijk een echt vak leren! Al vliegend en luisterend hoor ik de naam van de nieuwe prins Carnaval van Hengevelde. Met klem is mij verzocht, onder embargo, niets bekend te maken. Jammer, nu weet ik iets, wat niemand weet. Wel erg gek! Tot de carnavalsavond in november houd ik mijn kaken stijf op elkaar. En dat is best
moeilijk!

Ik vlieg weg.....
Pieter Column