Pieter Column (11)

Hondenpoep teistert Pieperiet en de Markesingel
Mike te Wierik voelde zich na de zomer transferperiode, met z’n 26 jaar, zowat een opa tussen alle jongelingen bij FC Groningen

Jan Keuper verovert Nederland en laat zijn perfecte pasta ” binnenste buiten” zien
Reclamecampagne van Harrie Rouhof en Jan Lansink leidt tot Max-achtige explosieve groei van het ledenaantal.
Wandelen in de buurt van de Markesingel en de Pieperiet “lijdt” onder hondenpoep ergenissen. Hondenbezitters zijn echter gewaarschuwd. Er wordt extra gecontroleerd. Op onzichtbare plekken zijn camera’s geplaatst. Een anti honden WhatsApp groep waarschuwt voor naderend “poep onheil.” Tevens denkt de buurt na over een heuse hondenburgerwacht. Een lijst met de namen van hondenbezitters in de buurt en omgeving is al beschikbaar. Hondenbezitters pas op: Je krijgt zo een bon(m) aan je broek. Of op zijn Twents gezegd: “Den hoond krig ne buske an de stet!”
De afgelopen periode was er in Groningen een groot feest:

De FC versloeg het grote, roemruchte Feyenoord met 1-0. In de Volkskrant van maandag 18 februari stond een aardig artikel van Bart Vlietstra. Eerst heeft hij het over trainer Danny Buys. Hij was jeugdspeler, seizoenkaarthouder en eerste elftalspeler van Feyenoord. Tijdens de transferperiode in de zomer, kwam er voor FC Groningen, niet de gewenste versterking. Bart Vlietstra schrijft: ”Aanvoerder Mike te Wierik voelde zich met 26 jaar, zowat de opa van de ploeg.” Danny Buys was volgens de schrijver, als speler een heethoofd. Nu oogt hij voor de camera kalm met een goed verhaal. Mike vult aan met de woorden: ”Op de training kan hij wel flink tekeergaan. Maar hij is altijd constructief gebleven.” Mike ergert zich wel aan het feit dat bijna alle opmerkingen gaan over het zwakke optreden van Feijenoord. De nadruk moet, volgens hem, niet liggen op het erbarmelijke spel van Feijenoord, maar dat FC Groningen zo heel goed was. Dat we dat maar weten. Ik ben het roerend met Mike eens!

Na de TV optredens van de “paperboys” en Frans Blokhorst en Bennie Rupert is er nu gefilmd bij plaatsgenoot Jan Keuper. De uitzending is te zien op 7 maart in het programma Binnenste Buiten. Jan wordt daar neergezet als ondernemende melkveehouder. Ambachtelijk kaasmaken is z’n specialiteit. Maar hij ontwikkelt meer specialiteiten. Z’n overheerlijke zelfgemaakte pasta’s veroveren snel de harten van pittige pasta proevers.

Reclame maken is een kunst. Je kunt er zelfs voor studeren aan de universiteit. Maar dat hebben Harrie Rouhof en Jan Lansink niet nodig. Om meer leden te werven voor KBO-senioren, startten ze een reclamecampagne. Nou dat hebben ze geweten! Het aantal leden is nu ruim meer dan 200. Een zeer geslaagde actie. Maar nu dreigt er misschien wel een ledenstop. Bij het bepalen van de AOW-leeftijd gaat de overheid de leeftijdsgrens steeds verhogen. Echter KBO Hengevelde “verjongt” de leeftijd. En zie het resultaat. De stormachtige groei lijkt wel het tempo te hebben van Max Verstappen en de inspiratie van omroep Max. Heel snel en op tijd de bakens verzetten!

Ik vlieg weg..... Pieter Column