Pieter Column (81): ‘Wensboom zorgt voor emotionele wondertjes’

Bijzonder bloeiende wensboom zorgt ook dit jaar weer voor emotionele wondertjes.

Verrassende Wensregen daalt neer in Hengevelde

Tijdens een vakantie bezoek ik meestal wel een kerk. Vaak steken we dan een kaarsje op bij Maria. Prevelen dan een kort gebedje. Vaak meer een wens. Welslagen van een examen of een zware operatie. Soms zelfs voor beter weer! De H. Maria heeft al heel veel wensen aangehoord en steun gegeven. Maar veel mensen geloven niet zo meer in de daadkracht van de H. Maria.

In Rome kennen we zo de wereldberoemde Trevifontein. Een “muntjesverslindende” wensfontein. Muntjesregen voor het uitkomen van wensen. Of de “gekochte” wensen ooit uitkomen weet ik niet.

Hengevelde kent geen wonder fontein maar wel de Wel en Wee Wensboom. Bij de kerk onder toeziend oog van de HH. Petrus en Paulus. In de adventstijd op weg naar ’t kroamschudd’n. Geen muntenhagel maar eigenhandig geschreven fantastische wensen. Vaak wensen voor een ander. Een stille hoop op verlichting!

In een verslag op Wegdamnieuws lezen we welke wonderlijke wensen zijn uitgekomen. Lot en Fem ten Breteler maakten een heel mooi boeket voor oma Agnes, omdat opa Frans er niet meer is. De bijbehorende foto ontroert. Een mooi en lief gebaar!

Gijs Bloemen die na een lang ziekenhuisverblijf, met zijn familie Plopsaland in Coevorden mocht bezoeken. Ook een bloemenhulde voor Theo en Ria Doeschot. Die zich ontfermden over Lot en Jet Bloemen toen Pa en ma vaak bij Gijs waren in het ziekenhuis. Noaberschop in Hengevelde ten top!

Mees Rupert en familie kregen een wel heel bijzondere dag aangeboden. Mees is gek van auto’s en daarom werden in Brummen de vetste auto’s bekeken. Daarna naar een bijzondere speeltuin in Dieren. Afsluitend eten in Buurse. Onvergetelijk en wat een vrolijke foto’s!

De Syrische familie Al Kahlil bezocht de Waarbeek in Hengelo. Een herenigd gezin in Hengevelde uit een onveilig land! Wat een prachtige wens!

Een bijzondere wens kwam in vervulling voor Debbie, Astrid en Nico Bebseler. Een glazen kunstwerk met bijzondere impressies van haar leven. Wat een actie! Om stil van te worden. Debbies vriendinnen maakten ook nog een levens fotoboek. Met een lach en een traan een onvergetelijk document.

Linda Kuenenger kneep hem, want haar Kniepertjes apparaat wilde niet meer “kniep’n”. Voor haar een nieuwe toestel voor nog mooiere kniepekes. Voor de dagbegeleiding Eikenborg/Pellehof een nieuwe vaatwasser. Een Paasbrunch voor Hans Mulders en zijn gezin en personeel. Met kerst groeit er zelfs iets moois naar Pasen!

Het uitvoeren van de wensen maakt veel mensen in Hengevelde verrassend blij. Compliment aan de organisatie. Mooie manier om het licht van kerstmis altijd te laten schijnen! “Kroamschudd’n blif altied leuk!”

 

Ik vlieg weg…….

Pieter Column