Pieter Column: “De route van de koning op 7 november nu al uitgelekt” (83)

De route van koning Willem- Alexander op 7 november nu al uitgelekt

Het grootste historische nieuws van deze eeuw voor Hengevelde! In de winkels, op het schoolplein, in de talrijke bedrijven en gewoon op straat: Koning Willem- Alexander komt naar Hengevelde. De eerste reacties zijn van verbazing, vreugde en verwachting. Bij buurgemeentes verzamelt zich wel een mist van jaloezie dat over ons dorp wordt uitgespreid. Waarom heeft nou uitgerekend Hengevelde dit verdiend?

De keuze voor het bezoek aan Hengevelde is natuurlijk niet alleen de wens van onze koning. Een staf van medewerkers rond de koning houdt hem op de hoogte van wat er zoal gaande is in ons land. Natuurlijk wordt daar ook de sociale media voor gebruikt. Al zappend zie je wel heel vaak bedrijven uit Hengevelde voorbij vliegen. Maar ook het bruisende verenigingsleven met de vele vrijwilligers maakt indruk op de “Koninklijke Garde” . De Zomerfeesten rijken veel verder dan de gemeente en regio grenzen. Insiders beweren zelfs dat onze koning een keer incognito een feestavond in Hengevelde heeft bezocht. Waarschijnlijk onder de naam W.A. van Buren. Net als bij de Elfstedentocht in 1986. Alle informatie over de gemeenschapszin in Hengevelde is voldoende voor onze koning om de gemeenschapszin in het voorbeeldige dorp zelf te proeven. Te preuv’n en snoev’n!

Maar ja hoe kom je naar Hengevelde? Hengevelde heeft geen vliegveld. Uit zeer geheime en betrouwbare bron heb ik vernomen dat onze Koning met een heuse helikopter komt. Hij Landt in de tuinen van Kasteel Warmelo, een eeuwenoud landgoed bij Diepenheim. In 1952 heeft de opa van onze koning, prins Bernard, het kasteel gekocht. Tot haar dood in 1971 heeft de moeder van prins Bernard, prinses Armgard, daar gewoond.

Daarna begint de ontdekkingstocht naar Hengevelde. Met Koninklijke e-bikes wordt een knooppuntenroute gevolgd die het gezelschap via watermolen “Den Haller” naar Hengevelde zal loodsen. Onderweg voegen Jan Put en Benny Brummelhuis zich bij het e-bike gezelschap. Jan en Benny geven al fietsend uitleg over de geschiedenis van Hengevelde en omgeving. Ze raken niet uitgepraat maar ze hebben maar een paar kilometer spreektijd!

Het eerste pauze adres is de “B&B Groot Wegereef”. Na een kop koffie en een plak Twentse Koninklijke Krentenwegge en een rondleiding vervolgt het gezelschap het bezoek aan Hengevelde.

Samen met burgemeester Nauta en wethouder Scholten worden dan de geplande bezoeken afgewerkt. U hebt ze vast gelezen: Bezoek aan Geitenboerderij, melkveeboerderij, Nieuwbouwwijk Marke 3, Verenigingsleven, vrijwilligers, organisatie Zomerfeesten en ondernemers.

Maar via” insite” information staan er nog vijf geheime tussenontmoetingen in mijn glazenbol. Een ontmoeting op adelniveau met een echte prins, nl. prins Philip1, een chef kok etentje met naam genoot Willem Brinkman, gesprekje met Maud Blokhorst over haar kansen voor deelname aan de Olympische spelen, een samenspraak met Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam over het belang van goede communicatie in het dorp en “last but not least” een informeel treffen met leden van postduivenvereniging “De Witpen”. Koning Willem-Alexander houdt immers ook zo van vliegen!

Ik vlieg weg……..

Pieter Column