Pieter Column Hengevelde: “A kind of magic dorp”

Toen ik de aankondiging las van ‘t concert van Mix en Amuzant, wist ik het. Nu had ik opeens een geschikte titel voor mijn column. Wat je denkt dat niet kan, gebeurt wel in Hengevelde! Het is een magic, een wonder. Acties in het dorp worden door veel inwoners breed ondersteund. Zowel in uitvoering en euro’s. Zo ook de actie van Marleen en Thijs Rupert. Help mee, SMA de wereld uit. Marleen komt met een Shampoo actie: Care Line shampoo. Een speciaal shampoo dat mensen alleen maar knapper maakt. Thijs fietst op 10 juni de Friese Elfstedentocht. Een tocht van 235 kilometer langs alle 11 steden. Hij doet het niet alleen. Samen met 2 ooms proberen ze geld op te halen voor het prinses Beatrix Spierfonds. Het is wel een klere-eind fietsen. Een aantal jaren geleden heb ik die afstand in 4 dagen gefietst. Maar in één dag is de prestatie nog meer bijzonder. Ik weet zeker dat Hengevelde die actie rijkelijk zal ondersteunen. Net als de actie van de familie Pierik vorig jaar:

De berg op tegen kanker. Veel familieleden hebben heel veel geld bij elkaar gefietst. Een geweldig resultaat. De Alp D’HuZes( of Alp Du’Esch) is taai, maar wel klein te krijgen. In de aanloop voor deze fietstocht was er ook nog de actie Stappen en Happen. Wel 500 mensen hebben meegelopen en gesponsord. Ook de familie Hartgerink fietste voor het goede doel. Weer gaven de Hengeveldenaren Gul. Gul voor het goede doel! Queen zong al: It’s a kind of magic. Freddy Mercury wist toen al hoe bijzonder Hengevelde is.

Nu kan ik ook nog naar de Lammetjesdag op de tweede Paasdag. Brunchen tussen de geiten, knuffelen met de lammetjes. Hoe mooi klinkt dat? Je kunt ook geiten melken. Allemaal voor het goede doel. Je hoeft niet zelf te fietsen tegen de Alpe d’HuZes. Maar door de  knuffelparty bij Veelers wordt er geld verzameld voor de strijd tegen kanker.

In de column van de vorige keer schreef ik ook al lovend over de Kerstmarkt bijdrage die het Ronald McDonalds heeft ontvangen van de kinderen van de Petrusschool. Hengevelde zet de schouders eronder. Saamhorigheid is groot. Ik ben blij en trots te kunnen
zeggen:”Ich bin ein Hengeveldenaar”.

Maar ik zit nog wel met de shampoo van Marleen Rupert. Zorgt de Care Line shampoo ook voor mijn lijn? Ik zie Marleen al lachen. En tovert die speciale shampoo ook wat meer haar op mijn bijna kale hoofd? Dat zou pas magic zijn!
In ieder geval zit de Magie van Hengevelde in het samen doen met hartstocht! Wat zijn we trots op “a kind of magic “Dorp!

Tot slot, de magie van het optreden van Mix en Amuzant maakt me heel erg nieuwsgierig. Ik kijk ernaar uit.

Ik vlieg weg.........
Pieter Column